ŽELJKO OBRADOVIĆ: Ludost je nekad dobra

G. K.

17. 06. 2021. u 20:10

SVE su glasniji navodi o mogućem povratku najtrofejnijeg košarkaškog trenera Evrope Željka Obradovića u Partizan.

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ: Лудост је некад добра

Foto: N.P.

Njegove zagonetne izjave u intervjuima potpiruju maštu crno-belih, ali i ostalih navijača. U poslednjem, razgovoru za nedeljnik "Nin", još jednom se dotakao te teme, ali i NBA lige....

- Mislim da je suvišno da objašnjavam svoje emocije prema Partizanu i koliko mi on znači. Sa ljudima iz kluba sam u stalnom kontaktu i uvek sam pokušavao da nađem način da pomognem Partizanu, ali i svim našim klubovima. Kad god je trebalo da se kaže lepa reč za bilo koji naš klub, ja sam to pokušao da uradim, jer verujem da se ovdašnja produkcija trenera i igrača mora poštovati. Za evropsku košarku je vrlo važno da u Evroligi budu i Partizan i Zvezda. To bi, uzgred, mnogo smanjilo tenzije - istakao je Obradović.

Pojedinci, poput legendarnog Dražena Dalipagića, eventualni povratak Obradovića u crno-beli tabor smatraju ludošću, pošto se klub ne nalazi u ohrabrujućem organizacionom i finansijskom trenutku.

- Šta god da odgovorim, može da se protumači na ovaj ili onaj način, ali mogu da kažem, na primer, zar ludost nekad nije dobra? Kada sam 1991. u 31. godini, ženi rekao da više nisam igrač, već trener, čudno me je pogledala i rekla: "Dobro, sedi, odmori se". Suština je da znam koja je moja cena u Evropi, ali to ne može da bude presudno da bih otišao negde da radim, nego ambicija.

Jedno je, ipak, sigurno, odlazak u NBA ligu nije opcija.

- U NBA sigurno ne. Mislim da je to začarani krug koji će veoma teško da se probije. Oni ne veruju trenerima iz Evrope. To je očigledno. Ja nikada nijednu ozbiljnu ponudu nisam imao, osim 2013. godine od Detrot Pistonsa. Što se tiče Evrope, bitno je da mi čovek koji me zove objasni zašto veruje da sam ja taj. On i klub moraju da imaju ambiciju kakvu ja imam. Znam šta može da me motiviše u ovom gradu i ovoj zemlji, a znam šta može da me motiviše drugde. Ali ambicija mora da bude nešto što nas vodi sve - zaključio je Obradović.

SAN SVAKOG TRENERA JE DA IMA JOKIĆA

Proslavljeni strateg se dotakao i novog MVP NBA lige Nikole Jokića.

- Mislim i da je imao sreće da ode kod trenera koji je shvatio šta je trebalo da uradi - da mu da loptu na način na koji Nikola igra. San svakog trenera je da ima pet igrača na istom nivou koji će da igraju i plejmejkera i centra. Nikola sve to ima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!