HIT: Francuzi žele da ponove finale Svetskog prvenstva , Argentinci im odgovorili ovako

A. I.

24. 12. 2022. u 18:07 >> 18:31

FUDBALERI Argentine pobedili su na Svetskom prvenstvu u fudbalu Francusku nakon penala, a ni šest dana nakon velikog meča za trofej strasti se ne smiruju. Tako su Francuzi pokrenuli peticiju za ponavljanje meča, ali su brzo dobili neočekivan način.

ХИТ: Французи желе да понове финале Светског првенства , Аргентинци им одговорили овако

Tanjug/AP

Na sajtu je trenutno preko 200.000 potpisa Francuza koji su besni načinom na koji je meč suđen, te zahtevaju od FIFA da veliko finale ponovi.

Ono što je malo ko očekivao je da će na sličan način odgovoriti i navijači Argentine koji staju u odbranu Lionela Mesija i družine. Valentin Gomes pokrenuo je inicijativu kao odgovor.

PETICIJA DA FRANCUZI NE PLAČU

Gomes je pokrenuo peticiju sa obrazloženjem:

- Ako Francuzi mogu da prikupljaju potpise da se ponovi finale Svetskog prvenstva u Kataru, predlažem da iskoristimo trenutak argentinskog jedinstva i sakupimo potpise i mi sami. Predlažem da potpišete peticiju kako bi Francuzi konačno prestali da plaču, napisao je.

Za svega nekoliko sati njegova inicijativa prikupila je preko 30.000 potpisa, a potom

Zanimljivo je da je nešto kasnije argentinski predlog potpisalo više od 300.000 ljudi,

Društvene mreže pune su komentara, a jedan se posebno slaže sa inicijatorom:

- Od kada smo pobedili na Svetskom prvenstvu Francuzi ne prestaju da plaču i žale se. Ne prihvataju da je Argentina šampion, napisao je jedan od potpisnika.

- Da nije Mbapea, Francuska ne bi došli do penala, napisao je drugi.

MARČINjAK ODGOVORIO NA KRITIKE

O pritiscima Francuza oglasio se i glavni sudija na meču Simon Marčinjak. Francuzi negoduju zbog toga što su dva igrača Argentine prerano ušla u teren kod drugog gola, sudija podseća da i oni imaju "putera na glavi"

- Pre svega ta situacija, da bi bila kažnjiva, morala je da utiče na igru. A kakav uticaj mogu imati igrači koji slave na suprotnom delu terena? Preteruje se oko toga. Nekoliko jako ozbiljnih novina je zaboravilo da dobro prouči zakone o kojim govore. Osim toga zašto Francuzi ne govore o fotografiji na kojoj se vidi da je sedam fudbalera sa njihove klupe bilo u terenu kada je Mbape postigao gol, rekao je Marčinjak

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)