ŠAMAR ZA SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU! Maroko se odlučio na ovaj potez posle poraza od Francuske u polufinalu Mundijala

Novosti online

15. 12. 2022. u 18:20

SVETSKO prvenstvo u fudbalu ušlo je u završnicu, a iako je dosad sve delovalo mirno - Maroko se potrudio da to baš ne bude tako, nakon što je izgubio u polufinalu.

ШАМАР ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ФУДБАЛУ! Мароко се одлучио на овај потез после пораза од Француске у полуфиналу Мундијала

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Francuska je pobedila Maroko u polufinalnoj utakmici Mundijala čiji je domaćin Katar, ali na tome se pomenuti megdan nije završio.

Naime, Kraljevski fudbalski savez Maroka je uputio zvaničnu žalbu na adresu FIFA povodom ovog meča, a najavio i "dalje korake".

Žalba je upućena zbog načina na koji je, kako Marokanci tvrde, meksički sudija Cezar Ramos, oštetio njihov nacionalni tim.

"Novosti" vam prenose saopštenje marokanske kuće fudbala, koja je izuzetno nezadovljna što Ramos nije dosudio "dva očigledna penala" za afričku selekciju i, što je još čudnije, o spornim situacijama se uopšte nije konsultovao sa kolegama u VAR-sobi:

"Kraljevski fudbalski savez Maroka upućuje snažan protest zbog suđenja marokanskoj reprezentaciji tokom utakmice sa Francuskom, suđenja kojim je rukovodio Cezar Arturo Ramos.

U isto vreme, začuđeni smo da se da (u spornim situacijama) nije postojala komunikacija između njega i VAR sobe.

Željan pravde, naš Savez ovime najavljuje da se neće ustezati od odbrane prava reprezentacije. Preduzećemo sve neophodne korake povodom sudijske nepravde koja se na štetu marokanske nacionalne selekcije desila na utakmici protiv reprezentacije Francuske, u polufinalu Svetskog prvenstva".

Marokanci će u meču za treće mesto igrati protiv Hrvatske koja je doživela bolnu lekciju od Argentine u polufinalu.

Podsetimo, sve grupe, rezultate, ali i raspored utakmica koje slede na Mundijalu možete pronaći na ovoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Svetskom prvenstvu u fudbalu 2022.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)