GOTOVO JE! Real Madrid doveo "čudo" od deteta - ovakav talenat se rađa jednom u ko zna koliko godina (VIDEO)

Novosti online

15. 12. 2022. u 16:47

BLIŽI se kraj svetskog prvenstva u Kataru, ali i početak zimskog prelaznog roka. Dešavanja i pažnja javnosti se polako prebacuje na kupska dešavanja, pa je tako madridski Real u žiži interesovanja nakon što je i definitivno realizovao transfer jednog od najvećih talenata današnjice - Endrika.

ГОТОВО ЈЕ! Реал Мадрид довео чудо од детета - овакав таленат се рађа једном у ко зна колико година (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Fabricio Romano potvrdio je da će super-talentovani Brazilac obući kraljevski dres i zaigrati na "Santajgo Bernabeu".

- Ugovori i dokumenti su potpisani u protekla 24 sata, dogovor se sada može smatrati zapečaćenim i završenim - objavio je Romano, koji tvrdi da će Palmeiras Realu platiti 60 miliona evra uz 12 milion evra bonusa.

Sve je potvrdio i matični klub momka oko koga se otimalo pola Evrope.

- Završili smo najveće pregovore u istoriji brazilskog fudbala. Predlog Real Madrida je kompatibilan sa Endrikovim ogromnim talentom i odgovara sportskim i finansijskim ciljevima koje smo postavili od početka pregovora - rekla je predsednica Palmeirasa Leila Pereira.

Igrač sada stiže u špansku prestonicu kako bi obišao klupske prostorije i upoznao se sa svima koji rade u madridskom velikanu. Potom će ponovo igrati za svoj Palmeiras sve dok ne napuni 18 godina.

Endrik će se pridružiti trenažnom procesu španskog tima tek u julu 2024. kada će brazilski vunderking koji sada ima samo 16 godina konačno postati punoletan.

Njegov ugovor će važiti do juna 2027. plus tri godine opcije da klub automatski produži saradnju, dakle 2030. godine.

Brazilsko čudo od deteta je bilo na radaru fudbalskih giganata, ali je na kraju pobedio Real, koji već dugi niz godina ima mnogo uspeha sa dovođenje igrača iz Brazila.

FOTO: EPA

Tinejdžer "karioka" je ove sezone za Palmeiras upisao 21 nastup i postigao je 12 golova uz jednu asistenciju.

Real je još jednom potvrdio da razmišlja o svojoj budućnosti i doveo fudbalera kog smatraju igračem koji će godinama pisati istoriju "kraljevskog" kluba.

Endrik je sa 16 godina, dva meseca i 16 dana protiv Kortibe debitovao za Palmeiras početkom oktobra ove godine i tako postao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao za ovaj trofejni tim.

Svoja prva dva pogotka postigao je 25. oktobra pobedi nad Atlektikom, tako postavši drugi najmlađi strelac u istoriji brazilske prve lige, iza Toninja de Matosa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)