MAĐIONIČARI SE PITAJU: Genijalni Mesi i Modrić u Kataru imaju poslednju šansu za titulu prvaka planete

Đ. SAMOILOVIĆ

13. 12. 2022. u 09:00

SVE je počelo 2006. Prijateljska utakmica Hrvatske i Argentine u Bazelu (3:2) pre 16 godina bila je debitantska za Luku Modrića u dresu "vatrenih", dok je Leo Mesi tada prvi put u karijeri osetio golgetersku radost u plavo-beloj svetinji. A večeras, tandem mađioničara sa kapitenskim trakama na rukama izvešće saigrače (20.00) na travu stadiona "Lusail", u prvoj od četiri preostale bitke na Svetskom prvenstvu u Kataru.

МАЂИОНИЧАРИ СЕ ПИТАЈУ: Генијални Меси и Модрић у Катару имају последњу шансу за титулу првака планете

FOTO: EPA

Njih dvojica zajedno imaju dva izgubljena finala Mundijala (po jedno), devet titula LŠ, osam osvojenih "Zlatnih lopti"...

Okršaj za mesto u finalu biće verovatno i pretposlednji mundijalski ples Mesija ili Modrića. Obojica sa jednim porazom u bitkama za krunu sanjaće drugu priliku za večnu slavu protiv Francuske ili Maroka koji igraju dan kasnije. I sve je u njihovim rukama, niko nema dilemu u to da će crta genijalnosti koju sa sobom nose Modrić i Mesi doneti prevagu.

Treći sudar Hrvatske i Argentine na SP biće drugačiji od prethodna dva. U Francuskoj su 1998. "gaučosi" slavili 1:0 u meču koji nije bio bitan za "kockaste", dok je Hrvatska pre 2018. u Rusiji pobedom 3:0 u grupi najavila brodolom Argentine, koji je usledio u osmini finala.

"Gaučosi" u Kataru deluju mnogo ozbiljnije nego na prošlom SP. Svi u službi cilja, sa posebnim motivom zbog kapitena Mesija čiji je neostvareni san na dva koraka od ispunjenja. Argentina nije kažnjena za dva propala pokušaja "samoubistva" protiv Australije i Holandije, čini se da nekada sagorevaju u želji da dođu do pobede, što im se zasada ne obija o glavu.

A navijače Argentine raduje i što su četiri ekipe do sada porazom počele SP, pa na kraju stigle u finale (Nemačka 1982, Argentina 1990, Italija 1994, Španija 2010).

- Znamo kako da pobeđujemo, ali i kako da gubimo. Zahvalni smo i navijačima, moramo da damo sve od sebe i vreme će pokazati da li smo bili dobri ili ne - rekao je Lionel Skaloni, trener Argentine.

Hrvatska je, kao i u Rusiji, pokazala mentalnu snagu. Srušili su Brazil posle penala, ali do sada su na Mundijalu samo Kanadu pobedili u 90 minuta, i upravo je ta ratnička crta koju nose sa sobom puleni Modrić, Livaković, Gvardiol i društvo glavni adut "vatrenih".

- Ušli smo među četiri selekcije, ali želimo više. Igramo protiv velike Argentine koju predvodi Mesi i sigurno imaju veći prtisak od nas - rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)