NEMCI SU TO: Evo šta je je Fudbalski savez Nemačke uradio sa selektorom odmah posle blamaže na Svetskom prvenstvu u Kataru

Novosti online

07. 12. 2022. u 20:48

NEMAČKA se ne samo nije proslavila na Svetskom prvenstvu u fudbalu, već doživela sramotu, a sada je, dok Mundijal u Kataru traje, Fudbalski savez Nemačke (DFB) rešio šta da radi sa selektorom Hansijem Flikom.

НЕМЦИ СУ ТО: Ево шта је је Фудбалски савез Немачке урадио са селектором одмах после бламаже на Светском првенству у Катару

FOTO: AP/Tanjug

Nemačka je u prvom kolu senzacionalno izgubila od Japana, iako je vodila (1:2), potom je odigrala 1:1 sa Španijom, a u poslednjem kolu pobedila Kostariku sa 4:2.

Međutim, četiri osvojena boda joj nisu bila dovoljna da prođe dalje:

Prvo mesto u grupi E osvojila je Španija sa šest bodova, a kako su Japanci posle senzacije na startu i potonjeg poraza od Kostarike (0:1) u trećem kolu priredili novo čudo, pobedivši Špance (2:1), završili su kao drugi. I to stoga jer su imali bolju gol razliku (9:3, odnosno +6) od Nemačke (6:5, odnosno +1). 

Ipak, nemačka kuća fudbala rešila je da ne da otkaz selektoru Hansiju Fliku.

Naprotiv, održan je sastanak čelnika DFB-a pružena mu je podrška, kako bi se sa istim strategom na čelu "pancera" napravio kontinuitet u radu i na pravi način dočekao naredni šampionat Evrope, čiji je domaćin upravo Nemačka.

To, Evropsko prvenstvo 2024, biće izuzetno zanimljivo i zbog reprezentacije Srbije i onog što nju čeka na putu ka njemu.

Podsetimo, na portalu "Novosti" vas, u posebnoj sekciji, čekaju sve najnovije, najvažnije i najzanimljivije vesti vezane za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)