HRVATSKI GOLMAN LIVAKOVIĆ BLISTA POSLE DRAME I REKORDA: "Moja najbolja utakmica u karijeri, pobedili smo kad je bilo najteže"

Novosti online

05. 12. 2022. u 20:22

NAJZASLUŽNIJI za plasman Hrvatske u četvrtfinale Svetskog prvenstva bio je golman Dominik Livaković koji je zablistao u penal seriji protiv Japana.

ХРВАТСКИ ГОЛМАН ЛИВАКОВИЋ БЛИСТА ПОСЛЕ ДРАМЕ И РЕКОРДА: Моја најбоља утакмица у каријери, победили смо кад је било најтеже

FOTO: Tanjug/AP

Čuvar mreže zagrebačkog Dinama odbranio je čak tri udarca "samurajima" sa 11 metara i tako odveo "vatrene" među osam najboljih selekcija Mundijala.

- Osećaj je super, najpre zbog ekipe, atmosfera je sjajna. Hvala navijačima koji su došli. Japanci su vrhunski pritiskali od početka. Odigrali smo tešku utakmicu, oni su bili vrhunski pripremljeni, ali i mi smo. Pobedili smo kad nam je bilo najteže. Ovo je najbolja utakmica u mom životu i ovo su mi najdraži trenuci u karijeri - rekao je Livaković posle utakmice.

Treba reći da je ovaj 27-godišnji Zadranin ušao u istoriju Svetskih prvenstava. Naime, on je postao tek treći golman koji je odbranio tri penala na jednoj utakmici. Prvi kome je ovo dostignuće pošlo za rukom bio je Portugalac Rikardo koji je na Mundijalu 2006. godine u duelu sa Engleskom zaustavio udarce Frenka Lamparda, Džejmija Karagera i Stivena Džerarda. Potom je to uradio njegov sunarodnik Danijel Subašić na prošloj planetarnoj smotri u Rusiji kada je Dancima zaustavio tri šuta sa bele tačke.

Podsetimo, Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Brazil - Južna Koreja koji možete pratiti uživo na portalu "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)