PRVO RUKA NA USTA, A SADA... Nemačka je protestom na startu Mundijala izazvala brojne reakcije, a ovo je njen sledeći potez

Novosti online

25. 11. 2022. u 19:43

FUDBALSKA reprezentacija Nemačke nije najslavnije počela Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Katar, a pored senzacionalnog poraza, njen prvi nastup obeležio je i protest, o kome se danas opet priča.

ПРВО РУКА НА УСТА, А САДА... Немачка је протестом на старту Мундијала изазвала бројне реакције, а ово је њен следећи потез

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, nemački reprezentativci su prekrili dlanovima svoja usta dok su poziali fotoreporterima pred meč prvog kola u kome su izgubili od Japana sa 1:2.

Time se pokazali neslaganje sa odlukom svetske kuće fudbala, FIFA, da se zabrani nošenje kapitenskih traka sa natpisom "Jedna ljubav", kojim bi trebalo da se podrže LGBT prava.

FIFA je tu odluku, inače, donela kako se ne bi kršila koja po pitanju lezbijsko-gej-bi-transrodne promocije važe u zemlji-domaćinu, Kataru.

Mnogi su se potom pitali šta li će Nemci uraditi za drugu utakmicu, a odgovor je dao Kai Haverc, reprezentativac "pancera".

Nemački fudbaleri, zapravo, više neće raditi apsolutno ništa po tom pitanju.

- Tokom prethodnih nekoliko dana mi smo jasno iskazali svoju poziciju. Sada se potpuno okrećemo fudbalu - rekao je Haverc za zvaničan sajt Fudbalskog saveza Nemačke (DFB).

Asošijejted pres je javio u ponedeljak da su kapiteni sedam evropskih reprezentacija želeli, pa odustali od te ideje, da nose pomenute kapitenske trake i to nakon što ih je FIFA upozorila da će dobiti žute kartone i pre nego što mečevi počnu ako se na taj posed odluče.

Nemački list "Bild" je javio da čelnici DFB-a razmišljaju da se na odluku FIFA žale Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ali ovih dana, posle senzacionalnog preokreta Japana, u tom savezu više brinu kako da dožive debakl i ispadnu s Mundijala i pre nokaut faze.

Nemačka drugi meč igra u nedelju od 20 časova protiv Španije, koja je sa 7:0 deklasirala Kostariku. Ako "panceri" i tu utakmicu izgube, a Japanci pobede Kostarikance, Nemci mogu da počnu da se pakuju za povratak kući i pre nego što se prvog dana decembra sastanu sa Kostarikom.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra sledeći meč protiv Kameruna, u ponedeljak od 11 časova prepodne po našem, srednjoevropskom vremenu. I tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)