"TO NISMO BILI MI!" "Orlovi" grme posle poraza od Brazila: Trebalo je da budemo hrabriji, trebalo je! (VIDEO)

Novosti online

25. 11. 2022. u 15:55 >> 15:55

SRBIJA i Brazil sastali su se na Svetskom prvenstvu u fudbalu, a dan nakon tog duela na red je došlo redovno obraćanje za javnost naše nacionalne selekcije, koje možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

ТО НИСМО БИЛИ МИ! Орлови грме после пораза од Бразила: Требало је да будемо храбрији, требало је! (ВИДЕО)

Foto: FSS

Podsetimo, Srbija je izgubila od Brazila u Lusailu, pa joj ostaju još dve šanse, protiv Kameruna i Švajcarske, da osvoji bodove za plasman u nokaut fazu.

Iako je želja mnogih novinara bila da se Dragan Stojković Piksi obrati posle prespavane noći na temu aktuelne situacije, to se nije desilo.

Ostalo se pri ranijem planu da se obrate dva igrača, a u pitanju su bili Saša Lukić i Strahinja Pavlović.

Njihovo prilično zanimljivo obraćanje možete i pogledati u priloženom snimku, ali i pročitati ispod:

- Igrali smo protiv jednog izuzetnog tima. Ako je neko mislio da će biti lako, sigurno se prevario. Očigledno je da je prvo poluvreme bio izjednačeno, ali, moramo da budemo iskreni i realni, da je moglo bolje, moglo je, da je trebalo da budemo hrabriji, trebalo je. Oni su nas i naterali (na greške) ... jedna su od najboljih reprezentacija, među favoritima za titulu. Mi treba da gledamo samo pozitivno, da se okrenemo predstojećim utakmicama - rekao je Saša Lukić.

On je imao zadatak da čuva Nejmara...

- Bio je to izazov, jedan je od najboljih na svetu. Kada imate takav zadatak, morate da bude skoncentrisani svih 90 minuta. Opet kažem, prvo poluvreme smo odradili dobar posao, i ja i ekipa, ali u drugom poluvremenu... to nismo bili mi. Okrećemo se onome što sledi. Ono iza, jeste, trebalo je i moralo bolje, ali to treba zaboraviti i okrenuti se Kamerunu, što je za nas najvažnije.

Prvo pitanje za Strahinju Pavlovića bilo je da li im je selektor nešto zamerio u svlačionici:

- Sigurno da nije bio najsrećniji porazom, jer je on čovek i kao mi, voli da pobeđuje. Rekao je da dignemo glavu, da ništa nije gotovo, imamo još da igramo, ovo je turnir. Do ponedeljka možemo da poboljšamo to što nije valjalo. Samo pozitivna energija, imamo dve utakmice, idemo na dve pobede i da prođemo grupu! - ne ostavlja dilemu Pavlović.

On i kolega iz reprezentacije, Lukić (koji je naglasio da ga ne zanimaju pohvale za dobar nastup kad nije ostvaren dobar rezultat) istakli su da je atmosfera u ekipi dobra i da svi željno čekaju naredni meč.

- Gledali smo i analizirali pomalo meč Švajcarska - Kamerun. Švajcarce već poznajemo sa prošlog Mundijala, a Kamerunci su nam rival. Oni su se držali dobro u prvom poluvremenu, ali... kada vi vrtite dobro loptu, i brzo tražite rešenja unapred, te kada se igrači otpozadi pridodaju napred, mislim da tu možemo veliki problem da im napravimo. Sve zavisi od nas. Ako mi budemo pravi, biće prava utakmica. Sve od nas zavisi - rekao je Lukić.

Pavlović je potom dodao da mu nije bilo prijatno što je na samom početku meča dobio žuti karton, ali da je pazio da ne skrivi i drugi kojim bi ostavio ekipu na cedilu, dok je Lukić istakao da je on svoj žuti karton "zaradio" samo zato što je pitao sudiju zašto svira faul koji nije postojao, te da je tada nerovozan bio ne zbog arbitra, već zbog rezultata koji nije bio dobar.

Sledi utakmica sa Kamerunom, koja bi mogla da bude i prva eliminaciona za "orlove".

- Mi u svakom meču idemo na pobedu, tako je otkako je "mister" stigao. Mi juče nismo bili pravi, ali bićemo. To jeste za nas finale i daćemo sve od sebe da obradujemo našu naciju i sve ljude koji su došli ovde da nas bodre. Njih bih hteo posebno da pozdravim, jer su došli ovde, a nije blizu i mislim da ćemo im se odužiti na pravi način. I da smo pobedili Brazil, išli bismo na pobedu protiv Kameruna. Neće biti lako, ali imamo šta da pokažemo i siguran sam da će to biti dobro - rekao je Lukić.

S time se složio i Pavlović, dodajući da "Kamerun nije Brazil" i da će ekipa Srbije dati sve od sebe da igra hrabro i "vrati svoju prepoznatljivu igru". 

- A to, što kažem da ćemo igrati hrabrije, to znači da igramo onako kako smo inače igrali, a sada nije bio slučaj.

On se sa Lukićem složio da su svi igrači Brazila impresivni na svoj način, dodajući da je, što se Kameruna tiče, "najveća opasnost od centralnog napadača i brzih krila" te da će "sve biti u redu ako se oni neutrališu".

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra sledeći meč protiv Kameruna, u ponedeljak od 11 časova prepodne po našem, srednjoevropskom vremenu. I  tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)