RONALDO PETI PUT NA MUNDIJALIMA: Portugalci odredili spisak za Katar, ovo je neverovatno jak tim koji može daleko

Novosti online

10. 11. 2022. u 20:02

PETOSTRUKI osvajač Zlatne lopte Kristijano Ronaldo predvodiće selekciju Portugala na Mundijalu u Kataru.

РОНАЛДО ПЕТИ ПУТ НА МУНДИЈАЛИМА: Португалци одредили списак за Катар, ово је невероватно јак тим који може далеко

Foto: Profimedia

Ronaldu će ovo biti peto učešće na mundijalima. Na svom prvom učešću 2006. u Nemačkoj predvodio je "selekciju pet štitova" do četvrtog mesta, ali na naredna tri nije uspeo da ponovi sličan uspeh - Portugalci su utom periodu dva puta igrali osminu finala i jednom ispali u grupi.

Fernando Santoš je imao težak zadatak da izabere 26 imena pošto je poznato da Portugalci imaju veliki izbor igrača na gotovo svim pozicijama. Ipak, to im nije pomoglo da u kvalifikacijama budu ispred Srbije, pa su put u Katar morali da ovravaju preko baraža.

- Još jednom smo spremni da podignemo ime Portugala što više. Na spisku gospodina Santoša je 26 imena, svi smo tu. Idemo Portugal! - napisao je Ronaldo na svom Tviter nalogu.

Pre Ronalda na pet mundijala nastupili su samo Maksikanci Antonio Karvahal, od 1950. do 1966, odnosno Rafa MArkez od 2002. do 2018, kao i legendarni Lotar Mateus, od 1982. do 1998. Peti član ovog društva verovatno će, kada selektor Argentine saopšti spisak, postati Leo Mesi.

postoje još neki rekordi koje bi Ronaldo mogao da izjednači ili čak obori u Kataru. JEdan od njih je i da postane najbolji strelac finalnih turnira svih vremena, ali za to mu je potrebno da postigne čak deset golova. 

Realnije je da postane igrač sa najvećim vremenskim razmakom izmežu prvog i poslednjeg gola na Mundijalima pošto je ta brojka trenutno 12 godina, a ukoliko Kristijano zatrese mrežu u arapskoj pustinji ostvariće raspon od 16 godina, pošto je prvi gol postigao 2006. godine u Nemačkoj protiv Irana.

Ronaldu će društvo u Kataru praviti i dva saigrača iz Mančester junajteda, diogo Dalot i Bruno Fernandeš, a osim njih iz Premijer lige su tu Žoao Kanselo i Ruben Dijaz (Mančester siti), Hose Sa, Ruben Neves i Mateus Nunješ (Vulverhampton), kao i saigrač Aleksandra Mitrovića iz Fulama, Palinja.

Izostala je druga trojka Vulverhamptonovih Portugalaca, Nelson Semedo, Žoao Mutinjo i Gonsalo Guedeš, zbog očajne forme ove sezone. Nema ni Žote i Renata Sančeza...

Po tri igrača dali su i PSŽ, Benfika i Porto.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Diogo Košta, Rui Patrisio, Hose Sa

Odbrana: Žoao Kanselo, Diogo Dalot, Pepe, Ruben Dijaš, Danilo Pereira, Antonio Silva, Nuno Mendeš, Rafael Gereiro
Sredina terena: Vilijam, Ruben Neveš, Palinja, Bruno Fernandeš, Vitinja, Otavio, Mateuš Nunješ, Bernardo Silva, Žoao Mario
Napad: Kristijano Ronaldo, Žoao Feliks, Rafael Leao, Rikardo Orta, Andre Silva, Gonzalo Ramos.

Portugal je u grupi H, sa Urugvajem, Ganom i Južnom Korejom.

BONUS - najaktuelniji video snimci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)