NE, NE, NE... Dragan Stojković Piksi dobio lošu vest deset dana pred Svetsko prvenstvo

Novosti online

09. 11. 2022. u 22:09

FUDBALSKU reprezentaciju Srbije uoči Mundijala u Kataru u proteklom periodu pogodile su dve loše vesti, a obe su se ticale povreda "najubojitijih igli" u napadu naše nacionalne selekcije - Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića. Nadanja da bi sa njima moglo sve da bude u redu do početka Svetskog prvenstva (20. novembra) podgrejale su izjave direktora nacionalnog tima, Stevana Dike Stojanovića, ali...

НЕ, НЕ, НЕ... Драган Стојковић Пикси добио лошу вест десет дана пред Светско првенство

FOTO: M. Vukadinović

Stojanović je, na pitanje u  "Beogradskoj hronici" hoće li dva miljenika nacije biti spremna za Mundijal odgovorio ovako:

- Naš medicinski tim je sa njima u kontaktu, kako sa klubovima, tako i sa lekarskim ekipama. Prognoze su optimistične i kako trenutno stvari stoje sve će biti u redu i putovaće sa nama u Katar - rekao je Stojanović.

Sa druge strane, u sredu uveče ugledni italijanski list "Korijere delo sport" je na svom portalu emitovao vest da Dušan Vlahović još uvek nije dobro.

Dušan Vlahović / FOTO: Tanjug/AP

On je, naime, izbrisan sa spiska igrača koje će Juventus u četvrtak suprotstaviti ekipi Verone.

"Korijere delo sport" o tome, pored ostalog, navodi sledeće:

"Uzbuna u Juventusu. Uoči gostovanja Veroni, u 14. kolu Serije A, (trener) Masimilijano Alegri će morati da se odrekne nekoliko elemenata iz svog ofanzivnog dela ekipa.

Zapravo, na Dušana Vlahovića gotovo izvesno može da zaboravi.

Srpski špic se još nije oporavio i sa njim se neće rizikovati. Alegri će pokušati da ga oporavi do meča protiv Lacija, koji će biti poslednji za Juventus pre pauze za Svetsko prvenstvo".

Iako je loša vest za Piksija i "orlove" da jedan od glavnih igrača još nije fizički spreman da igra, a Mundijal "samo što nije" - ipak ohrabruje najava da bi možda mogao da bude spreman za vikend, a to znači da bi do početka Svetskog prvenstva u Kataru ipak moglo da se desi da bude baš kakvog ga Stojković i Srbija iščekuju.

FUDBALSKA REPREZENTACIJA SRBIJE - RASPORED UTAKMICA NA SVETSKOM PRVENSTVU

Prvi meč će "orlovi" igrati protiv Brazila, 24. novembra. Potom sledi utakmica sa Kamerunom, 28. novembra, a 2. decembra Piksijevi izabranici igraće sa Švajcarskom.

Ako naša selekcija bude među dve najbolje u grupi G, nastaviće takmičenje u osmini finala, u suprotnom - vratiće se kući. Mundijal u Kataru počinje 20. novembra i završava se 10. decembra 2022, a sve utakmice Piksijevih "orlova" i sva najvažnija dešavanja na šampionatu planete možete pratiti uz portal "Novosti".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)