A NA MARAKANI... I Vladimir Putin i Novak Đoković biraju predsednika FK Crvena zvezda

Novosti online

09. 11. 2022. u 20:55

IZBORI za predsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda održavaju se u petak i subotu, 11. i 12. novembra 2022. godine, na biračkom mestu stadion "Rajko Mitić", u periodu od 10 do 18 časova, a ti izbori donose i neke zanimljivosti.

А НА МАРАКАНИ... И Владимир Путин и Новак Ђоковић бирају председника ФК Црвена звезда

Ilustracija

Podsetimo, rok za podnošenje kandidatura istekao je 6. novembra, pa je klub sa Marakane danas obavestio javnost da je jedini kandidat za predsednika FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, koji sada i obavlja tu funkciju.


Ono što je zanimljivo je - ko može da glasa na ovim izborima.


U skladu sa Pravilnikom o izborima, danom raspisivanja izbora za predsednika FK Crvena zvezda zaključen je birački spisak, a na njemu se pored članova nalaze i počasni članovi. Kada smo u redakciji "Novosti" pogledali tu listu od 11.184 imena, uočili smo da su i dalje davnašnji počasni članovi  (pored ostalih) i predsednik Ruske Federcije, Vladimir Vladimirovič Putin...

Vladimir Putin na biračkom spisku za izbor predsednika FK Crvena zvezda / FOTO: FK Crvena zvezda


... i najbolji teniser kog je Srbija (i svet) ikada imala, Novak Đoković.

Novak Đoković na biračkom spisku za izbor predsednika FK Crvena zvezda / FOTO: FK Crvena zvezda


Oni će takođe moći da uzmu učešća u glasanju za predsednika Zvezde. 


Naime, još 2011. godine je, odgovarajući na pitanja članstva o tome mogu li počasni članovi da glasaju, Crvena zvezda ovako razjasnila situaciju na svom internet portalu:


- Počasni članovi su članovi Kluba sa istim pravima i obavezama kao svi ostali članovi kluba. Dakle, mogu da biraju i da budu birani. Razlika između njih i “običnih” članova je u tome što oni postaju članovi našeg kluba na osnovu posebnih zasluga koje su učinili za klub ili za naše društvo i zato se zovu počasni.


Inače, Vladimir Putin ima člansku kartu FK Crvena zvezda sa brojem 20, a manji broj od toga jedino je onaj u vlasništvu Dragana Džajića - 3.

Stariji članovi od Džajića, kao i oni koji su dobijali članske karte dok ona svojevremeno nije izdata i ruskom predsedniku, nisu više među živima.

U "klubu prvih 100" su još i Jovan Aćimović (redni broj članske karte FK Crvena zvezda 30), Stanislav Karasi (43), Aleksandar Marković (65), Ratomir Dujković (66), Rajko Janjanin (92), Zoran Jelikić (93), Ivan Jurišić (94), Miodrag Krivokapić (95), Zlatko Krmpotić (96), Vojin Lazarević (97), Živan Ljukovčan (98), Trifun Mihajlović (99) i, još jedan počasni član, bivši košarkaški reprezentativac, Milan Gurović (100).

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere