UEFA: Finale Lige šampiona prema planu u Istanbulu

Novosti online

29. 04. 2021. u 15:45

EVROPSKA fudbalska unija (Uefa) potvrdila je danas da će se finalna utakmica Lige šampiona održati kako je i planirano krajem maja u Istanbulu, uprkos porastu broja zaraženih korona virusom u Turskoj.

УЕФА: Финале Лиге шампиона према плану у Истанбулу

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Turska će od danas do 17. maja biti potpuno zaključana u pokušaju da se smanji širenje zaraze korona virusom.

Finale Lige šampiona na programu je 29. maja na Ataturk olimpijskom stadionu, a Uefa očekuje da će "ograničeni broj navijača" prisustvovati utakmici.

"Finale Lige šampiona održaće se u Istanbulu 29. maja, uz ograničeni broj navijača, a dobili smo uveravanja da privremeni lokdaun, koji će biti na snazi do 17. maja, neće uticati na utakmicu. Uefa će nastaviti blisko da sarađuje sa Fudbalskim savezom Turske i lokalnim i državnim vlastima, kako bi se utakmica organizovala na bezbedan način", navela je Uefa.

U saopštenju se dodaje da će uskoro biti objavljeni detalji u vezi sa kapacitetom stadiona i ulaznicama.

Liga šampiona ušla je u završnicu, a odigrane su dve prve polufinalne utakmice. Mančester siti je u sredu uveče u Parizu pobedio Pari Sen Žermen, a dan ranije u Madridu Real i Čelsi odigrali su nerešeno 1:1.

Revanš utakmice igraju se narednog utorka u Mančesteru i dan kasnije u Londonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba