"KRALJ",TAJKUN ILI ŠEICI: U konkurenciji za pehar Lige šampiona ostali najbogatiji

M. BLAŽIĆ

15. 04. 2021. u 19:36

NE igra novac nego srce ili para vrti tamo gde burgija neće. U evropskom klupskom fudbalu retke su situacije da prva izreka nadjača drugu, a kada je konkretno u pitanju završnica takmičenja u ovosezonskoj Ligi šampiona, sve je kristalno jasno - finansije su ispred svega ostalog.

КРАЉ,ТАЈКУН ИЛИ ШЕИЦИ: У конкуренцији за пехар Лиге шампиона остали најбогатији

Foto AP

Posle revanš utakmica četvrfinala odigranih u sredu postalo je jasno da će se među četiri pretendenta na pehar naći samo "milijarderi". Ostali su dobro igrali, pretili, ali ništa više od toga.

 

Zvučaće neverovatno i pomalo apstraktno da su se u polufinalu Lige šampiona našle četiri ekipe čija je vrednost igračkog kadra na "transfermarktu" procenjena na ukupno 3,6 milijardi evra! Ako je novac taj koji bi trebalo da presudi kao što je to bio slučaj do pretposlednjeg filtera Lige šampiona, onda je svakako prvi favorit Mančester siti, koji u igračkom kadru ima nestvarno bogatstvo "teško" 1.030.000.000 evra. Najvredniji su Rahim Sterling i Kevin de Brujne (po 100 miliona evra), a u kompletnom kadru kojim raspolaže Pep Gvardiola samo treći golman Skot Karson nije vrednovan sa više od milion.

Odmah iza mašinerije šeika Mansura iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sledi "fabrika novca" katarskog šeika Nasera al - Kelaifija. Parižani kao i Siti još sanjaju trijumf u LŠ, pošto je igrački kadar vredan 828 miliona evra do sada bio dovoljan samo za prošlogodišnje finale. Nejmar, Mbape i drugovi su upravo eliminacijom Bavaraca u četvrtfinalu najavili da je možda kucnuo čas za najveće ostvarenje u istoriji kluba.

Treći po "težini" igračkog kadra je Čelsi Rusa Romana Abramoviča (779,8 miliona), dok je "najsiromašniji" od četvoro polufinalista Real. "Kralj" Florentina Pereza je daleko od nekadašnjih "galaktikosa", ipak tim procenjen na 745,5 miliona evra definitivno ima šta da pokaže u finišu.

"TITANIK" NIJE BIO MALER

MADRIDSKI Real je po imenu hotela koji im je domaćin izabrao za revanš u Liverpulu bio osuđen na propast, ali to se ipak nije dogodilo. "Kraljevski" klub je, zanimljivo, noć pred utakmicu na "Enfildu" odseo u hotelu "Titanik", a utakmica je igrana tačno 109 godina posle potonuća čuvenog broda na dno Atlantika. U sredu uveče potonuli su Klopovi "redsi"...

RASPORED

POLUFINALE

27.  APRIL
Real M. - Čelsi 21.00
28.  APRIL
PSŽ - M. Siti 21.00

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri