KATALONCI NA PRAGU TITULE Iz ambisa ka duploj kruni

M. B.

26. 04. 2021. u 22:45

MESI odlazi, Mesi ostaje. Produžiće ugovor, ne razmišlja o tome i čeka kraj sezone kako bi "Kamp nou" napustio kao slobodan igrač. Razne kombinacije izvan terena vezane za fudbalsku ikonu katalonskog kluba pogurale su Barselonu u ambis na početku sezone, pa tako početkom decembra sigurno ni najzagriženiji navijači ovog kluba nisu razmišljali o povratku šampionskog pehara u klupske vitrine.

КАТАЛОНЦИ НА ПРАГУ ТИТУЛЕ Из амбиса ка дуплој круни

FOTO: AP/Tanjug

Sada, pet kola pre kraja sezone, a šest za Barselonu, pogled na tabelu kaže da najveće šanse da otvori šampanjac ima upravo četa Ronalda Kumana.

A od oktobra do decembra kada je delovalo da je Mesiju dosta svega i da Kuman ne može da prodrma svlačionicu Barselona, pucala je po svim šavovima.

Posle startnih pobeda protiv Viljareala i Selte usledila je serija od četiri "sušna" meča, a posrtanja su do 5. decembra dosegla razmere kataklizme.

Nakon poraza od Kadiza pomenutog 5. decembra Mesi i drugovi su na kraju 12. runde takmičenja imali već četiri poraza i čak deset bodova zaostatka u odnosu na Atletiko.

A kaznena katalonska ekspedicija je u 2021. doživela samo poraz u "klasiku" (1:2) i odigrala nerešeno sa Kadizom (1:1). Maksimalan učinak u preostalim prvenstvenim duelima i kiksevi Atletika, promovisali su Barselonu pet kola pre kraja u favorita za titulu, sa dva boda manje i utakmicom manje od "jorgandžija", koje dočekuju 9. maja.

- Sve je u našim rukama - kaže ofanzivac Barse Antoan Grizman.

- Mnogo želimo titulu.

Uz osvojeni pehar "Kupa kralja" Mesi i drugovi imaju priliku da se dignu kao feniks iz pepela i izgubljenu sezonu pretvore u jednu od boljih.

FOTO: Ilustracija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!