KAŽNJAVANJE PRVOLIGAŠA NIKOGA NIJE OPAMETILO: Superliga Srbije ponovo sporna, očekivani rezultati "skinutih" utakmica

M. B.

18. 04. 2021. u 20:01

PRVOLIGAŠI su kažnjeni, superligaši su posle te odluke dobili jasno upozorenje, ali to očigledno nije doprlo do njih.

КАЖЊАВАЊЕ ПРВОЛИГАША НИКОГА НИЈЕ ОПАМЕТИЛО: Суперлига Србије поново спорна, очекивани резултати скинутих утакмица

Foto: Nebojsa Parausic

Naravno, ako je suditi po kladioničarskim kvotama i činjenici da dve utakmice 32. kola elitnog srpskog ranga još od petka nisu mogle da se uplate ni u jednoj srpskoj kladionici!

Reč je o utakmicama Spartak - Napredak (0:1) i Zlatibor - Rad (1:2) u kojima je još u petak došlo do nestvarnog kretanja kvota pre nego što su ti mečevi skroz skinuti sa lista svih domaćih kladionica.

Pobeda Spartaka je najpre plaćala koeficijentom 1,8, zatim 2,7, da bi pred blokiranje trijumf Spartaka vredeo nestvarnih osam.

Istovremeno, Rad je u startu proglašen favoritom na gostovanju otpisanom Zlatiboru, a pad kvote sa 1,55 na 1,20 je bio dovoljan da još u petak ne bude dozvoljena bilo koja kladioničarska igra na ovoj utakmici.

Kažnjavanje Borca i Jagodine oduzimanjem šest bodova bi očigledno moglo da predstavlja samo uvod u opsežnije akcije, posebno kada se ima u vidu da je prethodnih dana prst sumnje uperen i u nekoliko superligaša čiji su rezultati martovskih utakmica bili vidljivi "iz aviona".

ČAČANI UZ BORAC

FUDBALSKI klub Remont iz Čačka podržao je FK Borac 1926, koji je, po njihovoj oceni, nepravedno kažnjen po optužbi za nameštanje utakmice, i pozvao sve klubove u tom gradu da istupe iz ligaškog takmičenja ukoliko to učini Borac 1926. Iz Remonta su naveli da je Borac 1926 "brzopotezno" kažnjen, bez utvrđivanja stvarnog krivca i kažnjavanja onih koji su odgovorni za nameštanje utakmica, ukoliko ih je bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!