VLAHOVIĆ NA CENI: Gledam Halanda, mogu da ga stignem

Novosti online

10. 04. 2021. u 21:10

DUŠAN Vlahović (21), srpski reprezentativac i napadač Fiorentine, otkrio je da svakodnevno napreduje tako što prati i uči od Erlinga Halanda.

ВЛАХОВИЋ НА ЦЕНИ: Гледам Халанда, могу да га стигнем

FOTO: AP/Tanjug

Pored toga što je inspiraciju našao u norveškom vunderkindu, u intervjuu za rimsku "Republiku" pohvalio se porukom koju je dobio od Zlatana Ibrahimovića.

- Trudim se da napredujem svakog dana. Na treningu uvek isprobavam različite stvari. Trik je u ponavljanju istih poteza iznova i iznova. I Ronaldo uvek želi da napreduje. To je tajna šampiona - rekao je Vlahović za "Republiku".

Vlahović je ove sezone na 31 utakmici u svim takmičenjima postigao 13 golova. Odlične partije dovele su do toga da se za njega uveliko raspituju Milan i Roma.

- Osećam odgovornost. Kada u mojim godinama postignete dva gola, onda ste vrhunski igrač, ali ste odmah promašaj ako u dve ne postignete gol. Znam kako to funkcioniše, fokusiran sam i čvrsto na zemlji. Na znam gde će me to odvesti, ali ne želim da žalim za bilo čim.

NE VOLI O UGOVORU

VLAHOVIĆU ugovor sa Fiorentinom ističe u junu 2023. godine.

- Ne volim da pričam o ugovoru jer nismo u dobroj poziciji na tabeli. Videćemo šta će se dogoditi tokom leta. Otvoren sam za sve opcije.

Fiorentina je u martu igrala protiv Milana, a dres nije bila jedina stvar koju je dobio od zvezde Milana Zlatana Ibrahimovića.

- Napisao mi je poruku: "Srećno u svemu, želim ti sve najbolje". Napisao mi je to na srpskom jeziku. To je bilo jedinstveno.

Pored Ibrahimovića, srpskog golgetera inspiriše i jedan njegov vršnjak.

- Gledam Norvežanina Halanda. Pokušavam da shvatim kako se kreće, kako završava akcije. Onda se fokusiram na svoje dobre strane i slabosti. Možda zvuči prepotentno, ali uz posvećenost mogu da stignem dotle - istakao je Vlahović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)