NA REDU JE DUEL SA ZVEZDOM: Partizan želi da nastavi niz pobeda

N. ILjUKIĆ

04. 04. 2021. u 20:07

BIO je smiraj oktobra prošle godine i Partizan je posle dva vezana remija, sa Metalcem i Crvenom zvezdom (oba po 1:1), mislio da će se vaditi na "Čairu". A tamo se desio "kec u Nišu", Radnički je pobedio 1:0, i da je tada neko rekao partizanovcima da će crno-beli do dana današnjeg da zaređaju s pobedama, malo ko bi u to poverovao.

НА РЕДУ ЈЕ ДУЕЛ СА ЗВЕЗДОМ: Партизан жели да настави низ победа

FORMA Aleksandar Stanojević sa Šćekićem i Jojićem/FOTO: M. Vukadinović

Partizan se od tog 26. oktobra i poraza na "Čairu" naigrao fudbala i nasladio sa 17 uzastopnih prvenstvenih pobeda i dve pobede u Kupu Srbije. Sa furioznom gol razlikom od 52:3 praktično je pokazao u kakvoj je napadačkoj formi tim Aleksandra Stanojevića.

MARKOVIĆ MORA U ATINU

Svetozar Marković/FOTO: M. Vukadinović

MLADI štoper crno-belih, Svetozar Marković, je i dalje na pozajmici iz Olimpijakosa u Humskoj 1 i njegova forma je, praktično, bila znak za čelnike kluba iz Pireja da ga krajem ove sezone vrate u Grčku.

- Prema dogovoru Partizana i Olimpijakosa, dužan sam da se na kraju sezone vratim u Grčku. Ne znam da li trenutno postoji mogućnost da Partizan otkupi moj ugovor, kao što ne znam da li Olimpijakos želi da me proda ili zadrži u timu - iskren je Marković.

Šef struke tima iz Humske 1 je sa osmehom i sinoć napustio svoju svlačionicu posle ubedljivog trijumfa nad Metalcem (3:0), čime je donekle vraćen i dug Milanovčanima za pomenutu, lošu seriju od pre skoro pola godine.

- Rekao sam i pre duela sa Metalcem da je iluzorno da pričam o predstojećem večitom derbiju, ako ne osvojimo tri boda u subotu uveče. Uživamo u seriji pobeda, sjajnoj golgeterskoj formi naših igrača i želimo da u sredu uživamo u dobrom derbiju. Svi se, naravno, nadamo da će serija da se nastavi - optimista je Stanojević.

U identičnoj seriji je i Partizanov večiti rival. Možda će neko da kaže da su svojim sjajnim rezultatima i Partizan i Zvezda, donekle, ogolili "tanak" kvalitet ostatka superligaškog karavana. Ali, jednostavno - to je tako. Komšije sa dva kraja Topčiderskog brda su u finiš sezone ušli kao da imaju želju da dokažu i sebi i svojim davno odsutnim navijačima sa tribina, da imaju timove i formu za ravnopravan izlazak na evropsku scenu.

Stanojević je mogao na meču sa Metalcem da dozvoli i mali luksuz. Odmorio je Bibarsa Natha i Igora Vujačića, a napadači Lazar Marković i Takuma Asano, kao i vezisti Aleksandar Šćekić i Saša Zdjelar su dobili po pola sata ili ukupno sat vremena na terenu. Partizan zato osokoljen, neopterećen povredama i u vrhunskoj formi ide na noge večitom rivalu koji je u vrlo sličnoj situaciji.

Fudbalske prognoze pred večiti derbi su uvek bile apsolutno nezahvalne i nepotrebne. Međutim, utisak pred sredu i 164. derbi može da pokvari samo jedna stvar koja je, u stvari, viša sila. Meteorološka prognoza i nailazak snežnih oblaka mogli bi u priličnoj meri da otežaju posao Partizanu i Zvezdi. Osim činjenice da će se drugi put ove sezone gradski rivali sastati pred praznim tribinama, snežni pokrivač mogao bi da bude najgori protivnik za ekipe Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)