U MAJAMIJU KAO KOD OBRADOVIĆA Način rada je isti, kao i mentalitet pobednika

V. PRERADOVIĆ

29. 03. 2021. u 19:50

SVOJU šestu NBA sezonu završiće u timu prošlogodišnjeg finaliste. Preostalih 26 mečeva regularnog dela može da odredi sudbinu Nemanje Bjelice, koji je prošao medicinske preglede pred debi u dresu Majamija u njujorškom "Medisonu".

У МАЈАМИЈУ КАО КОД ОБРАДОВИЋА Начин рада је исти, као и менталитет победника

foto: Tviter

Za sobom je ostavio takođe 26 utakmica u Sakramento Kingsima, sa prosečnom minutažom 13,9 u odnosu na 27,9 iz prošle sezone, statistički najbolje u karijeri (11,5 poena, 6,4 skoka i 2,8 asistencija). Ove je bio "žrtva" ne baš uspešnog zaokreta franšize iz Kalifornije (7,2 poena, 3,8 skokova, 1,9 asistencija).

Na Floridi će finiširati poslednju godinu ugovora iz 2018, u timu trenera Erika Spolstre, po stilu jednog od "najevropskijih" u američkoj košarci. Bjelica vidi sličnosti sa Željkom Obradovićem.

- Način rada je isti, imaju isti pobednički mentalitet. Postoje priče o napornom radu u Majamiju, ali to je jedini način da dođemo do pobede. Sve je stvar discipline, što ja inače volim. Moram da slušam trenera. Treba da imamo slobodu, to je prirodno, ali što smo profesionalniji - to smo bolji. Treba poštovati loptu i saigrače.

I Bjelici i Majamiju potrebno je osveženje. Našem krilnom centru prilika da dokaže da je i dalje igrač NBA kalibra, timu Hita nešto što će rasplamsati vatru iz prethodne sezone. Ove igra daleko ispod očekivanja, trenutno je tek osmi u poretku Istočne konferencije sa negativnim skorom (22-24).

Popularni Beli u maju puni 33, pored sebe u timu Majamija imaće dve godine starijeg Gorana Dragića.

- Veoma sam uzbuđen što imam Gorana kao saigrača, pozvao me je kada je posao sa trejdom bio gotov. Znam ga dugo, sve što mogu da kažem o njemu je da je jedan od najpotcenjenijih igrača u NBA. Sjajan je košarkaš, odličan momak i pravi pobednik. Mnogo mi je lakše kada uz sebe imam nekog iz Evrope. Moram da budem profesionalac, to je moj posao, ali je svakako je kada imaš nekog, posebno iz bivše Jugoslavije. Uvek sam srećan kada imam takve ljude oko sebe.

Majami je na tviter-nalog postavio uputstvo za izgovor imena srpskog NBA veterana: Neh-men-yah Bee-a-litz-ah. Nadamo se da će ga navijači brzo savladati i što češće izgovarati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna