MAMIĆEV ŠOU NA PRES KONFERENCIJI: Prebili su me do krvi posle derbija sa Zvezdom, Tuđman je najveći Dinamovac u istoriji

Novosti online

16. 03. 2021. u 13:29 >> 14:25

ZDRAVKO Mamić obraća se povodom pravosnažne presude Vrhovnog suda Hrvatske kojom je potvrđena kazna od šest i po godina zatvora sada već bivšem funkcioneru Dinama. Osim toga, moraće da vrati u državni budžet blizu sedam miliona evra.

МАМИЋЕВ ШОУ НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈИ: Пребили су ме до крви после дербија са Звездом, Туђман је највећи Динамовац у историји

foto: EPA

- Podneo sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama. Tražio sam da me razreše sa svih funkcija, nisam više ni savetnik Dinama. Moje ostavke su neopozive, to je završena priča - objavio je Mamić.

U nastavku je pominjao "teške ratne dane" tokom kojih se divio "najvećem navijaču Dinama u istoriji" Franji Tuđmanu, a nije mogao da se ne dotakne srpskih klubova i represije koju su Hrvati trpili od srpske milicije.

- Vodio sam navijanje Dinama sa istočne tribine u odelu kada je Haris Škoro došao kad smo pobedili Crvenu zvezdu 1:0. Sećam se da sam nakon utakmice bio nemilice prebijen od zapovednika policijskog osiguranja, bio sam sav u krvi. Tadašnji predsednik Dinama me izvukao krvavog ispod tih pendreka - "priseća" se Mamić.

Iako deklarativno veliki Hrvat, Maminjo je najavio da će, ako već bude morao u zatvor, kaznu služiti u Bosni i Hercegovini, čiji je legalni državljanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

prellee

16.03.2021. 13:43

Kad pravnici riješavaju fudbalske sporove, onda fudbal napreduje, neisplačuju se plaće, nema takmičenja u Evropi...Na kraju se pitam, šta je bolje za klub, igrače, naciju, za ljude koji su zaposleni u klubu.