FUDBAČERI VOJVODINE: Kup nam je pravi motiv!

Slobodan Bajić

13. 03. 2021. u 21:36

FUDBALERI Vojvodine su na dobrom putu da odbrane pehar pobednika Kupa Srbije, što je jedan od klupskih ciljeva ove sezone.

ФУДБАЧЕРИ ВОЈВОДИНЕ: Куп нам је прави мотив!

FOTO: M. Vukadinović

To su potvrdili plasmanom u polufinale, pošto su nadigrali Spartak u Subotici (2:1). S druge strane, dobro guraju i u šampionatu, drže željenu treću poziciju s koje se vidi izlaz na evropsku scenu.

CILj JE FINALE

OD 1947. godine, od kada se igra nacionalni kup, fudbaleri Vojvodine su se 19 puta plasirali u polufinale a igrali su u osam finala, i dva puta osvojili trofej u najmasovnijem takmičenju. U poslednjnih 15 godina, od kako se igra Kup Srbije, Vojvodina se devet puta plasirala u polufinale i šest puta igrala odlučujući meč za trofej.

- Dobro nam ide, ali potrebno je da nastavimo u tom ritmu - kaže Nemanja Čović, strelac vodećeg pogotka u Subotici. - Među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju smo, a već u ponedeljak se odmeravamo u prvenstvenom susretu sa Radnikom, koji je takođe u polufinalu Kupa Srbije. Biće to u neku ruku probni meč za Kup. U prvenstvu nam je namera da dobrom partijom u Surdulici zadržimo treću poziciju i sjajnu atmosferu u ekipi.

Petar Bojić, strelac pobedonosnog pogotka nad Spartakom, takođe najavljuje uspešno proleće tima sa "Karađorđa".

- Najvažnije je da smo pobedili, plasirali se u polufinale i pokazali da kao ekipa imamo jak karakter. Naravno, uvek može bolje, a nama je cilj odbrana pehara, što neće biti nimalo lako. Crvena zvezda i Partizan igraju odlično ove sezone i to nam stvara dodatni pritisak, a tu je i Radnik, koji je sa tri vezane pobede u prvenstvu i plasmanom u polufinale pokazao da je odlična ekipa. U ponedeljak očekujemo sjajnu utakmicu i, svakako, idemo na pobedu - kaže Bojić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024