POSLE ŠKOTSKE TRI NOĆI BEZ SNA: Patio sam zbog promašaja na gol, na koji sam dao prvenac, kaže za "Novosti" Aleksandar Mitrović

N. ILjUKIĆ

11. 03. 2021. u 22:22

TAJ gol ispod severne tribine stadiona "Rajko Mitić" urezao se duboko u sećanja i emocije Aleksandra Mitrovića.

ПОСЛЕ ШКОТСКЕ ТРИ НОЋИ БЕЗ СНА: Патио сам због промашаја на гол, на који сам дао првенац, каже за Новости Александар Митровић

FOTO: Nebojša Paraušić

Na toj strani je kao 19-godišnjak pogodio svoj prvenac za Srbiju 6. septembra 2013, kada je spasavao čast i bod "orlova" u duelu sa Hrvatskom (1:1) u jurišu na Mundijal u Brazilu 2014, koji nismo videli.

Na isti taj gol je kao 26-godišnjak šutirao i 12. novembra prošle godine, kada mu je golman Škotske odbranio penal i zaustavio "orlove" na poslednjem koraku ka Prvenstvu Evrope.

Između svega ovoga smestilo se Mitrovićevih 56 nastupa i čak 35 golova za Srbiju. S razlogom je dobio epitet najboljeg i najubojitijeg reprezentativca, koji je do sada radio čak sa sedmoricom selektora: Mihajlovićem, Drulovićem, Advokatom, Ćurčićem, Muslinom, Krstajićem i Tumbakovićem.

Prvi centarfor "orlova" je sada dobio i poziv Dragana Stojkovića Piksija, a u razgovoru, za "Novosti", ispričao je šta mu se sve dogodilo i o čemu razmišlja u poslednja četiri meseca, od promašaja sa bele tačke sa Škotima.

- Mislim da pune tri noći nisam spavao posle utakmice sa Škotskom. Ubeđen sam da je to najgori trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nemam nikakvu dilemu... Prihvatio sam odgovornost kada je selektor izdiktirao imena izvođača, verovao sam da mogu da dam gol, ali serija je prekinuta odmah posle mog šuta. Toliko smo želeli odlazak na Prvenstvo Evrope, a moj promašaj je sve to pokvario.

MOGUĆ ODLAZAK IZ FULAMA

PROŠAO je Mitrović sa Fulamom put od sjaja do očaja i obrnuto. Uveo je ličnim zaslugama, sa trenerom Slavišom Jokanovićem, tim iz Londona 2018. godine u Premijer ligu. Zatim, posle povratka u Čempionšip uspeo je da bude prvi strelac (26 golova) i opet prošle sezone uđe sa Fulamom u elitu.

- Imam ugovor koji važi još tri godine, ali vremenom sam osetio obostrano zasićenje. Možda je i vreme da se menja sredina, ali nisam još doneo konačnu odluku. Mislim da je relacija klub-igrač u mom slučaju možda mogla da ima i malo drugačiji tok - nagoveštava Mitrović rastanak sa "Krejven kotidžom".

Kažem vam, tri noći nisam spavao posle toga, pokušao sam malo sna da ulovim i preko dana, ali nisam mogao. Dugo sam patio zbog toga, a setio sam se i svog debitanstog gola protiv Hrvatske na istom tom stadionu, na tom istom golu. Ali, uveren sam da će u mom slučaju sve da dođe na svoje mesto. Sport i fudbal su takvi, puni pobeda i poraza, uspona i padova - podsetio nas je Mitrović još jednom kroz šta smo sve prošli zajedno s njim u trenutku kada je golman Škota Dejvid Maršal pošao na stranu na koju nije trebalo...

Punu godinu koju je "pojela" korona, i Mitrović bi što pre da zaboravi.

- Svašta me snašlo u poslednje vreme u Fulamu. Povreda zgloba, zadnje lože, pa virus korona. I to sve u nekim intervalima kada je trebalo da više budem na terenu, nego kod fizioterapeuta ili u izolaciji. Ipak, vratio sam se, ali prednost na terenu sada ima Džoš Maja. Strpljivo čekam svoju šansu - dodaje Mitrović.

Fulam je i dalje u zoni ispadanja, a prošlog vikenda je uspeo na "Enfildu" da uzme sva tri boda Liverpulu. Mitrović je odigrao poslednjih desetak minuta.

- Taj meč je pokazao da smo u uzlaznoj formi i da možemo da se nadamo opstanku u Premijer ligi. Liverpul je u velikim problemima i mi smo iskoristili sjajan trenutak i osvojili tri vrlo važna boda - kaže Mitrović.

Prvi strelac "orlova" će uskoro ponovo kući. Novi selektor Stojković je poslao poziv na koji Mitrović jedva čeka da se odazove.

- Preboleo sam nekako Škotsku i mnogo sam se uželeo dolaska na prozivku, treninga u Staroj Pazovi i druženja sa saigračima iz reprezentacije. Hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i nadam se da ćemo sjajno da sarađujemo. Rođen sam 1994. godine, kada je Piksi završavao ugovor sa Olimpikom i prešao u Nagoju. I danas su mi u ušima reči mnogih ljudi, pogotovo partizanovaca iz mog okruženja, koji tvrde da je Stojković naš ubedljivo najbolji igrač svih vremena. Ima i zavidno trenersko iskustvo, i verujem da će da osveži i unapredi igru reprezentacije. Sviđa mi se to što je selektor najavio da će Srbija igrati napadački fudbal - pohvalio je Mitrović dugo čekanog selektora "orlova".

MALO VREMENA PRED IRCE

FOTO: M. Vukadinović


PRED Srbijom su u martu tri ispita. Mečevi sa Republikom Irskom, Portugalijom i Azerbejdžanom mogli bi da odrede sudbinu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.
- Republiku Irsku i Portugaliju poznajemo prilično dobro. Jedina stvar koja me malo brine pred meč sa Ircima je činjenica da će dosta igrača stići u Pazovu posle svojih klupskih mečeva prethodnog vikenda i što ćemo imati samo jedan trening da se spremimo za tu utakmicu - zaključuje Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)