UROŠ NASTAVIO NIZ: Napadač Hihona nije prvi srpski fudbaler koji je izabrao crnogorsku reprezentaciju

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 03. 2021. u 20:51

UMESTO na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića, kako se možda očekivalo u delu javnosti, ime Uroša Đurđevića se pojavilo na prozivci u Podgorici, pred okršaje Crne Gore sa Letonijom, Gibraltarom i Norveškom u predstojećim kvalifikacijama za SP.

УРОШ НАСТАВИО НИЗ: Нападач Хихона није први српски фудбалер који је изабрао црногорску репрезентацију

FOTO: FS Crne Gore

Iako je Đurđevićeva odluka pomalo iznenadila poznavaoce fudbalskih prilika u našoj zemlji, takav rasplet situacije uopšte nije slučajnost otkako su se dve države razdvojile 2006. i daleko od toga da je bivši napadač Partizana jedini koji je odlučio da potraži sreću u dresu sa nacionalnim grbom koji ne pripada zemlji u kojoj je rođen.

- Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u državnom timu. Kada smo stupili u kontakt početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, pre skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije. Posle toga nisam imao komunikaciju s njima - rekao je Đurđević, špic Sporting Hihona, jedan od najboljih igrača španske "segunde".

nje sa jedne strane i propusti odgovornih ljudi sa druge uticali su na to da naša zemlja prepusti Crnogorcima neke potencijalne reprezentativce koji bi možda danas imali određenu ulogu kod Piksija. Ima i do toga da je na određenim pozicijama u nekom trenutku naš tim imao previše kvalitetnih rešenja, mada se stiče utisak da smo ispustili neke asove.

Najsvežiji primeri "preletanja" su sada već "precrtani" Filip Stojković i Mirko Ivanić, koji su odbili da igraju za Crnu Goru protiv reprezentacije tzv. Kosova. Njih dvojica su, time, zatvorili vrata selekcije naših južnih komšija, a zanimljivo je da su obojica postali "đetići" pod komandom Ljubiše Tumbakovića, doskorašnjeg selektora "orlova".

"PIKIRAN" I TEDIĆ?

CRNOGORSKI fudbalski savez je "pikirao" još jednog srpskog igrača - Slobodana Tedića. Perspektivni napadač je čak i rođen u Podgorici, što svakako ide u prilog komšijama.

Tedić trenutno nastupa za Cvole kao pozajmljen igrač Mančester sitija, kojem se preporučio sjajnim partijama u Čukaričkom, ali mu još nije stigao zvanični poziv Crnogoraca...

Pre njih dvojice, javnost je na noge podigla i odluka Staniše Mandića da ne čeka poziv Srbije, već da se oproba u Crnoj Gori. Međutim, jedan od zlatnih "orlića" sa Novog Zelanda zasad nije ispunio ono što se u jednom trenutku očekivalo od njega i gotovo je sigurno da ni danas ne bi imao mesto u A timu naše zemlje.

Igrač za kojim bismo možda mogli da žalimo danas jeste Adam Marušić, rođeni Beograđanin, koji nastupa na poziciji desnog beka, sa kojom kuburimo već godinama. Saigrač Sergeja Milinković-Savića je 2015. debitovao za Crnu Goru i time se izbrisao iz teftera svih budućih srpskih selektora.

Istim putem, ranije su pošli i Vladimir Volkov, Filip Kasalica, Nikola Drinčić, Nemanja Nikolić, Vukan Savićević i mnogi drugi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)