NASTAVLJA SE RAT TZV. KOSOVA I ŠPANIJE: Oglasili se iz Prištine, igraju samo pod jednim uslovom i FIFA na njihovoj strani

Novosti online

11. 03. 2021. u 09:03

MNOGO bure se podiglo oko kvalifikacionog meča za Svetsko prvenstvo u fudbalu između tzv. države Kosovo i Španije.

НАСТАВЉА СЕ РАТ ТЗВ. КОСОВА И ШПАНИЈЕ: Огласили се из Приштине, играју само под једним условом и ФИФА на њиховој страни

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Naime, FS Španije je prilikom predstavljanja svog tima za martovske mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine istakao da će im rival biti "teritorija Kosovo".

Španija ne priznaje Kosovo kao zasebnu državu, a ovaj potez je razbesneo sve u FS takozvanog "Kosova". Sada je stigao novi odgovor i predsednika tog saveza, Agima Ademija.

"Kosovski savez je punopravni član UEFA i FIFA, sa istim pravima i obavezama kao i drugih 55 i 211 saveza članova. Moramo da igramo mečeve po pravilima UEFA i FIFA i prema osnovnim principima sporta. Poštujemo FS Španije, ali nećemo prihvatiti bilo kakvo kršenje pravila, posebno naših prava kao nacije", rekao je Ademi za "Marku".

Ademi nije želeo da više ide u detalje, već da čeka dalje događaje. Ministarka inostranih poslova Španije Aranča Gonzalez Laja istakla je da "meč mora da se igra po pravilima FIFA", dok su iz FS Španije istakli da će oni samo poštovati pravila koja im Ministarstvo inostranih poslova bude nametnulo.

Sva je prilika da će meč Španija - tzv. "Kosovo" biti odigran sa simbolima takozvane države "Kosovo" i sa intoniranjem njihove himne, baš kao što FIFA nalaže...


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024