DA LI ĆE MIHA OVOM IZJAVOM RAZOČARATI SRBE? Navijaću za Italiju i Hrvatsku na Evropskom prvenstvu

Novosti online

23. 02. 2021. u 12:35

SRPSKI trener Siniša Mihajlović, bio je gost emisije “Tiki-taka” u kojoj je govorio o mnogim aktuelnim fudbalskim temama.

ДА ЛИ ЋЕ МИХА ОВОМ ИЗЈАВОМ РАЗОЧАРАТИ СРБЕ? Навијаћу за Италију и Хрватску на Европском првенству

Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Jedna od njih bila je i revanš meč 1/16 finala Lige Evrope između Milana i Crvena zvezde i tom prilikom je poslao snažnu poruku treneru crveno-belih Dejanu Stankoviću.

– Crvena zvezda je moj omiljeni tim i navijaću za nju. Na klupi je Dejan Stanković moj mlađi brat. Ali, teško je da se izboriš protiv Milana – objasnio je Siniša Mihajlović.

Gro tema u ovoj emisiji bio je vezan upravo za Milan, iako Siniša vidi kao prvog favorita za osvajanje titule u Seriji A gradskog rivala.

– Nije gotova trka, ali Inter ima najveće šanse da je osvoji. Zasluženo su pobedili na derbiju u meču u kome je Ibrahimović bio najopasniji. Baš on je razlika između Milana koji sam ja vodio i onog koji sada trenira Pioli.

Govorio je Mihajlović i o svom odnosu sa slavnim napadačem, kao i o činjenici da će zajedno sa njim nastupati na čuvenom festivalu Sanremo.

– Šta bi bilo da je Ibra došao u Bolonju? Danas bismo bili u Ligi Evrope. Pitate me šta bi bilo da sam mu trener i da li bih mu dozvolio da ide u Sanremo? Da, ne bih imao problem. Sve dok dobro trenira, radi ono što mora mene ne zanima. A privatni život je nešto drugo, svako u slobodno vreme može da radi šta hoće.

Mihajlović je govorio i o izjavi čuvenog italijanskog fudbalera i trenera Ariga Sakija koji je nedavno tvrdio da Milan ne bi smeo da dozvoli Zlatanu da odlazi na festival u jeku sezone.

– Ne protivim se tome što gospodin Saki priča. Ali, fudbal iz prošlosti i ovaj sadašnji se mnogo razlikuju. Danas se igra sa manje strasti, ali su igrači profesional-niji nego kada sam ja igrao.

Miha je govorio i o šansama reprezentacije Italije na sledećem EP i o tome kako radi Roberto Mančini.

– Zahvaljujući njemu sam postao trener. Da nije bilo njega ne bih se upustio u te vode, a u Interu samo zajedno morali da kontrolišemo svlačionicu. Ipak, ja nemam kristalnu kuglu, pa da kažem kakav će rezultat da napravi na EP. Nadam se da će pobeđivati, a pošto nema Srbije navijaću za Italiju i malo za Hrvatsku.

Neizvežna tema u svakom razgovoru sa Mihjalovićem je i njegova borba protiv bolesti.

– Leukemija mi je promenila život, učinila me je promišljenim i strpljivim. Sada cenim i male stvari koje su se ranije podrazumevale. Kao onaj momenat kada možeš da udahneš svež vazduh.

Mihajlović je stavio tačku i na spekulacije da nikada nije imao poziv tima u kome je dugo igrao, Lacija, da postane trener u tom klubu.

– Netačno je da me Lacio nikada nije zvao. Bilo je to pre nego što sam otišao u Fjorentinu. Pričao sam sa predsednikom Lotitom, ali nije došlo do sastanka. Dobro mi je u Bolonji, a zna se da sam ambicozna osoba i voleo bih da učinim nešto veliko. Moramo da vidimo da li imamo želju da investiramo.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)