NESUĐENI CENTARFOR VOJVODINE: Ko je "zaslužan" što je Balašević fudbalsku loptu zamenio gitarom?

Novosti online

19. 02. 2021. u 17:57

POZNATI srpski kantautor Đorđe Balašević, koji je preminuo u petak od posledica upale pluća, bio je jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora, ali je manje poznato da je u ranoj mladosti bio i talentovani fudbaler.

НЕСУЂЕНИ ЦЕНТАРФОР ВОЈВОДИНЕ:  Ко је заслужан што је Балашевић фудбалску лопту заменио гитаром?

FOTO: TANJUG/DRAGAN STANKOVIĆ

- Voleo sam da igram fudbal iznad svega. I što je mnogo bitnije - nisam ga samo voleo, nego sam bio i vrlo talentovan. Igrao sam za reprezentaciju škole i bio najbolji golgeter.

Đoletov talenat nije ostao nezapažen pa se uskoro našao u redovima FK Železničara.

- Sa nepunih 16 godina postao sam prvotimac i najbolji golgeter ekipe. Tako su i moji apetiti porasli, bio sam zapažen i od emisara Vojvodine i ubrzo sam postao član podmlatka. Međutim, tu nastaje nagli zastoj moje fudbalske karijere. Tadašnji trener podmlatka Vojvodine, Žarko Nikolić, nije cenio moje golgeterske sposobnosti, već je od mene zahtevao da ne dajem golove.

A on je bio ubitačan strelac.

- Tako je Nikolić došao do zaključka da ja nisam tip budućeg centarfora prvog tima Vojvodine, pa sam počeo da provodim vreme na klupi za rezervne igrače. To mi je na kraju dosadilo - prisetio se Đole svojih fudbalskih pokušaja u jednom intervjuu davnih osamdesetih godina prošlog veka.

Balašević je ostao ljubitelj fudbala i vatreni navijač Vojvodine, a njegove fudbalske kvalitete cenili su i u Partizanu koji se dirljivom porukom oprostio od velikog muzičara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna