KOKEZA O NOVIM PRAVILIMA: Mi smo ozbiljna organizacija, nema promena tokom sezone

Tanjug

29. 01. 2021. u 17:33

PREDSEDNIK Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza odbacio je mogućnost bilo kakvih promena fudbalskih pravila tokom sezone.

КОКЕЗА О НОВИМ ПРАВИЛИМА: Ми смо озбиљна организација, нема промена током сезоне

Foto: Nebojsa Parausic

- Fudbalski savez Srbije je ozbiljna i nezavisna organizacija koja ne podleže bilo kakvim pritiscima i koja se pridržava važećih pravila i propisa. Samim tim nijednog trenutka nismo razmatrali bilo kakve promene tokom sezone - rekao je Kokeza Tanjugu.

Prvi čovek FSS istakao je da krovna organizacija srpskog fudbala ostaje otvorena za sve predloge klubova, kako Crvene zvezde i Partizana, tako i svih ostalih koji imaju značajnu ulogu u srpskom fudbalu.

- Naglasio bih da nijednog trenutka sa rukovodstvom Crvene zvezde nisu vođeni formalni ili neformalni razgovori o promeni pravila o broju stranaca. O tome sam neformalno razgovarao sa direktorom Partizana, ali bez bilo kakvih inicijativa da se tako nešto promeni u ovom momentu. Ukoliko u budućnosti FS Srbije zvaničnim putem dobije takve zahteve, onda ćemo ih razmatrati pred organima Saveza koji su za to odgovorni - istakao je Kokeza.

U Superligi Srbije od marta 2017. godine na snazi je pravilo da u svakom timu mogu da igraju najviše četiri stranca, međutim, sportski direktor FSS Vladimir Matijašević je najavio da će ovo pravilo uskoro da se menja, pošto je u planu da se fudbaleri sa pasošima zemalja EU ne broje u strance.

- Lično, mislim da su četvorica igrača sa inostranim pasošem sasvim dovoljna. Međutim, Srbija je potpisala ugovor o pridruživanju Evropskoj uniji, što znači da ćemo morati da menjamo pravilo i to veoma brzo - rekao je Matijašević.

Najave Matijaševića izazvale su burnu reakciju iz Partizana, a najglasniji je bio trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

- Razočaran sam tom najavom. Nisu to paušalne izjave već reči čoveka iz saveza. To je sramno, ako se desi u ovom prelaznom roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024