NAVIJAČI TASMANIJE MOGU DA ODAHNU: Šalke nije srušio rekord na koji su ponosni

Novosti online

09. 01. 2021. u 17:51

FUDBALERI Šalkea prekinuli su crni niz od 30 mečeva bez pobede ubedljivim trijumfom od 4:0 nad Hofenhajmom. Najzaslužniji za prvi trijumf od januara prošle godine bio je američki tinejdžer Metju Houp, koji je postigao het-trik, a u strelce se pisao i Amin Harit.

НАВИЈАЧИ ТАСМАНИЈЕ МОГУ ДА ОДАХНУ: Шалке није срушио рекорд на који су поносни

EPA

Ekipa iz Gekzenkirhena tako je stala na samo jednu utakkmicu od obaranja neslavnog rekorda SC Tasmanije Berlin iz sezone 1965/66 od 31 utakmice bez pobede u Bundesligi.

Navijači amaterske SV Tasmanije, kluba koji baštini tradiciju stare Tasmanije Berlin, ugašene 1973. godine, mogu da odahnu. Oni su juče apelovali na fudbalere Šalkea da pobede kako im ne bi ukrali rekord, koji je jedini razlog po kome se Tasmanija pominje i pamti.

- Ovaj rekord je kultna stvar za nas. Ako ostanemo bez njega više niko neće da govori o Tasmaniji. Na taj rekord ovde niko ne gleda negatvno, bolje da se o nama govori i preko njega nego nikako – rekao je vlasnik kluba Almir Numić i dodao da kao vatreni navijač Borusije Dortmund ne bi imao ništa protiv da Šalke ispadne, samo da rekordi "Tasa" ostanu netaknuti.

A Tasmanija, prirodno, drži i rekorde po broju primljenih golova (108), najmanje datih (15) i najgoroj gol razlici (-93).

U ostalim mečevima, Verder Miloša Veljkovića uzeo je bod u Leverkuzenu (1:1), Ajntraht Filipa Kostića savladao je Majnc sa 2:0, Frajburg je deklasirao Keln sa 5:0, dok su Union i Volfsburg u Berlinu remizirali 2:2.

Pratite Novosti sport i na našoj Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna