STANOJEVIĆ OTVORENO: Znao sam u šta ulazim

M. BLAŽIĆ

26. 12. 2020. u 19:25

KADA je prvog dana septembra postalo jasno da Savo Milošević više neće sedeti na klupi Partizana malo je bilo pristalica kluba koje su u tom trenutku pomislile da bi rešenje za upražnjenu užarenu klupu mogao da bude Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ ОТВОРЕНО: Знао сам у шта улазим

FOTO: M. Vukadinović

Kada je obelodanjena ta informacija, nije bio mali broj onih koji su se iskreno čudili znajući za njegov jasan stav - sve opcije su u igri osim povratka u srpski fudbal.

NEMA PREDAJE

PARTIZAN na polovini prvenstvene trke ima devet bodova zaostatka za najvećim rivalom. Svestan je Stanojević koliko je teško u takvoj situaciji razmišljati o povratku šampionskog pehara u Humsku.

- Ne razmišljam mnogo u tom pravcu, ali se naravno nisam predao. Stvarno se ne opterećujem tom temom, jer je nama najvažnije da konstantno popravljamo samopouzdanje, da se odvojimo od konkurenata na mestima koja vode u Evropu i da budemo spremni za svaku priliku koja nam se ukaže da smanjimo bodovni zaostatak za Zvezdom - kategoričan je šef struke crno-belih.

Držao se Stanojević dugo tog razmišljanja, da bi maltene preko noći odlučio da je vreme za povratak. I to u vreme kada je Partizanova slika u srpskim fudbalskim okvirima dijametralno suprotna od one kada je zbog uspeha sa crno-belima postao sinonim uspeha za "grobare".

- Istina je da sam imao taj stav kada sam odlazio, pa i kasnije. Kada sam doneo odluku da prihvatim ponudu i sednem na klupu Partizana bio sam svestan svega i prihvatio sam sve što srpski fudbal nosi sa sobom, pa ne želim da tražim bilo kakve alibije - jasan je Stanojević.

Više od osam godina posle neslavnog završetka uspešne misije u Humskoj Stanojević se ponovo prihvatio posla. Sa dobrim predznanjem o svemu što okružuje srpski fudbal i ličnim iskustvom iz prethodna četiri meseca dovoljno je spreman za povlačenje paralela o ligi koja ga je ispratila početkom 2012. i ligi koja ga je dočekala u septembru 2020.

- Primetno je da se fudbal dosta promenio, moj je utisak da većina klubova u ligi mnogo više rizikuje nego ranije. Eto, nedavno su na našem stadionu Lučanci igrali visoki presing, samim tim smo i mi imali više prostora, pa je i utakmica bila atraktivnija, sa više golova.

Ne štedi Stanojević reči hvale na račun pojedinih kolega.

- Dosta je mlađih trenera izašlo u prvi plan, vidi se njihov rukopis. Pre svih bih izdvojio Žarka Lazetića koji radi sjajno sa Metalcem, Jovan Damjanović je dosta doprineo izgledu Voždovca, Čukarički je po meni takmičarskija ekipa sa Dušanom Đorđevićem na klupi.

Posle "štucanja" na početku ekipa je, utisak je, u finišu jeseni uspela da se privikne na zahteve trenera.

- Našli smo se, pohvatali se što se kaže i sada je sve lakše. Sa nekima se možda još nisam u potpunosti našao na istim talasnim dužinama, ali je najvažnije da napredujemo i da ekipa zna šta može da očekuje od mene, a i ja od igrača.

STOJKOVIĆU PIVO OD MESIJA

FOTO: N. Paraušić

KOMPANIJA "Badvajzer" odlučila je da svakom golmanu koji se "utkao" u 644 gola Lionela Mesija u Primeri pokloni po pivo sa brojem pogotka. Pokloni će otići na 160 adresa, srpski reprezentativac Marko Dmitrović će dobiti 11 piva, dok će jedno stići i u Humsku, kod kapitena Vladimira Stojkovića.

Čuvar mreže crno-belih je pre 11 godina braneći za Hetafe poražen od Barselone 0:1, a jedini gol na meču bio je delo sjajnog Argentinca.

Prelazni rok je počeo mirno, a po Stanojevićevim rečima ne bi trebalo ni očekivati mnogo uzbuđenja. Jasno je da će dolasci u klub u velikoj meri zavisiti od odlazaka.

- Stekao se utisak posle nekih naslova da teram pojedine igrače iz kluba, pre svega strance, što nikako ne odgovara istini. Odmah posle poslednjeg meča jeseni sa Lučancima sam rekao da su mi potrebni svi igrači, da ne želim da bilo ko iz postojećeg kadra ode. Naravno, ukoliko se dogodi ponuda koja svima odgovara nećemo praviti problem. Podsetiću da je to bio slučaj i sa Kleom svojevremeno, pustio sam ga u Kinu, a svi vrlo dobro znaju koliki je uticaj imao na tim i koliko je značio u toj sezoni - zaključio je Stanojević.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna