JUNAJTED SE RAZGOROPADIO: "Crveni đavoli" brojali do šest, vrh Premijer lige nije daleko (VIDEO)

Č. V.

20. 12. 2020. u 19:42

FUDBALERI Mančester junajteda pregazili su Lids sa 6:2 na "Old Trafordu" u 14. kolu Premijer lige.

ЈУНАЈТЕД СЕ РАЗГОРОПАДИО: Црвени ђаволи бројали до шест, врх Премијер лиге није далеко (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill/POOL

Konačno je došlo vreme da može da se kaže da su "crveni đavoli" kandidat za titulu u Premijer ligi. Odigrali su zaista sjajan meč. Doduše, u tome im je pomogao i Lids koji je igrao ultraofanzivno, pa je to ostavilo dosta prostora igračima Ole Gunara Solskjera.

Jedna zanimljivost kada je Junajted u pitanju je ta da je ovo prvi put od kada Aleks Ferguson nije trener da je ovaj tim postigao šest ili više golova na utakmici. Od toga je prošlo punih devet godina.

Prva dva gola postigao je Skot Mektominej posle samo tri minuta igre i ispisao je istoriju Premijer lige jer je postao prvi igrač koji je za to vreme uspeo da se dva puta upiše u strelce.

Već u 20. minutu na semaforu je stajalo 3:0, a posle dva meča posta pogodak je postigao Burno Fernandeš.

Nisu se domaći zadovoljili tim rezultatom, pa je pre odlaska na odmor mrežu Ilana Meslijea zatresao i Viktor Lindelef. Lids je sve vreme napadao, pokušavao da postigne gol. To je uspeo da uradi Lijam Kuper u finišu prvog dela igre kada je posle kornera glavom zakucao loptu u mrežu rivala.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku susreta. Junajted je povećeo prednost preko Danijela Džejmsa, da bi potom Fernandeš realzivao penal za velikih 6:1.

Ipak, najlepši gol na meču bio je delo Stjuarta Dalasa koji je majstorskim udarcem savladao Davida de Heu i postavio konačan rezultat utakmice u 73. minutu.

Posle ovog trijumfa Junajted se nalazi na trećem mestu na tabeli sa 26 bodova, pet manje od vodećeg Liverpula, ali i utakmicom manje, dok je Lids 14. sa 17.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri