NIKOLA LAZETIĆ PRVI PUT O RAZLOZIMA ZAŠTO JE OTIŠAO IZ VOJVODINE: Oprostio sam dug od 133.000 evra

Z. ĆOROVIĆ

05. 12. 2020. u 15:58

NIKOLA Lazetić, bivši sportski direktor Vojvodine, ističe da je u njegovo vreme klub bio stabilan i da će mu sada pomoći tako što će se odreći 133.000 evra koje su mu Novosađani ostali dužni.

НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПРВИ ПУТ О РАЗЛОЗИМА ЗАШТО ЈЕ ОТИШАО ИЗ ВОЈВОДИНЕ: Опростио сам дуг од 133.000 евра

Foto: M.Vukadinović

- Prvo da kažem da se do sada nikada nisam oglašavao i da ću ovo uraditi samo sada čime stavljam tačku na sve priče koje kruže već mesecima. Ja sam u FK Vojvodina došao u junu prošle godine u momentu koji je bio mnogo gori nego što je to danas. Vojvodina je bila osma na tabeli i finansijski je jako loše stajala jer se dugovalo igračima i radnoj zajednici mnogo više nego što se sada duguje. Međutim, imali smo jedan zadatak koji smo jako ozbiljno shvatili i svako je u svom sektoru radio maksimalno. Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da u sportskom delu funkcioniše sve kako treba, ljudi iz upravnog odbora su uradili sve što je u njihovoj moći da se stabilizuje klub i da se finansijski izađe iz problema.

Lazetić naglašava da je klub u to vreme dobijao veliku pomoć i podršku grada.

- Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je uvek bio tu da nam pomogne, izlazio nam je u susret svaki put kadam smo mu se obraćali, davao nam je vetar u leđa i podržavao nas u mnogim akcijama koje je Vojvodina imala u saradnji sa gradom. Njegova podrška bila nam je od ogromnog značaja i u velikoj meri je doprinela da stvari unutar kluba funkcionišu na zavidnom nivou.

Emotivno je Lazetić vezan za novosadski klub u kome je dva puta igrao sa velikim uspehom.

- Vojvodina i ja smo kroz moju karijeru bili čvrsto povezani. Najveći transfer u istoriji našeg fudbala u domaćim okvirima je i dan danas moj prelazak iz Vojvodine u Obilić za 1,5 miliona maraka. Doneo sam tada veliki benefit klubu, takođe i igrao finale Intertoto kupa. U drugom mandatu sam ponovo sa uspehom nosio dres Vojvodine, a u tom periodu smo igrali čuveno finale kupa protiv Partizana, kada smo napustili teren. U dresu Vojvodine sam i završio svoju karijeru kao veoma mlad fudbaler. I evo, treći moj ssusret sa Vojvodinom je bio deset godina kasnije u ulozi sportskog direktora.

DIREKTOR ZA MLAĐE SELEKCIJE

USKORO će Nikola Lazetić preuzeti novu, zapaženu funkciju i to u Fudbalskom Savezu Srbije. Bivši fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine uskoro će biti novo direktov svih mlađih selelcija "orlova".

Odlazak je usledio zbog Nikoline drugačije vizije kako bi klub trebalo da funkcioniše.

- Smatram da sam zajedno sa ljudima koji su vodili Vojvodinu u prošloj sezoni dao veliki doprinos u ostvarivanju cilja koji smo postavili. Izdigli smo se kao Feniks i uradili mnogo toga dobrog. Promovisali smo mlade igrače, pravili rezultat i klub je finansijski bio potpuno stabilan. Kao sto sam već rekao, dok sam bio u klubu Vojvodina je bila klub za primer svakom klubu u Evropi. Tačno se znalo ko šta radi i kako sve treba da funkcioniše. Plate i premije su bile u dan i svi su bili zadovoljni. Po završetku sezone i ostvarenih svih ciljeva, jednostavno sam tražio sporazumni raskid ugovora jer sam u sportskom smislu imao drugačiju viziju za dalju budućnost kluba.

Sada, kada se Vojvodina bori sa novim brojnim problemima, Lazetić se odrekao velikog duga koji je Vojvodina imala prema njemu.

- Nažalost, došla je ova pandemija KOVID-19 koja je u velikoj meri poremetila čitav fudbalski svet pa tako i Vojvodinu. Nadam se da će Vojvodina kao i naša država izaći iz svega ovoga kao pobednik i da će se stvari brzo vratiti na svoje mesto. Ja želim ovom prilikom eto da dam još jedan doprinos da se Definisao sa gospodinom Dušanom Bajatovićem sporazumni raskid ugovora kojim je oređen tačan dug preme meni u vidu plata i premija za osvojen kup i izlazak u Evropu koji je iznosio 133 000 eura. Dinara nisam dobio od tog dana a prošlo je evo šest meseci. Pošto vidim da je Vojvodina u problemu i da KOVID ne može da se obuzda, doneo sam odluku da se odreknem čitavog iznosa i da na taj način dam doprinos Vojvodini lakše reši probleme jer joj želim da što pre bude klub o kome će se pisati zbog sportskih uspeha a ne zbog ratova i problema koji nemaju veze sa sportom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega