NIJE BILO LEKARSKE GREŠKE: Maradonin lekar izneo svoju verziju priče

Novosti online

30. 11. 2020. u 12:48

LIČNI lekar Dijega Maradone Leopold Luke koji je pod istragom zbog mogućeg zanemarivanja u lečenju slavnog fudbalera, pozvao je predstavnike argentinskih medija i odgovarao na njihova pitanja.

НИЈЕ БИЛО ЛЕКАРСКЕ ГРЕШКЕ: Марадонин лекар изнео своју верзију приче

FOTO: EPA

- Nije bilo lekarske greške. Sve što je moglo da se uradi je urađeno. Nemam šta da zamerim sebi. Voleo sam Dijega i sve sam radio da mu bude bolje, samo sam mu ja ostao. Nisam odgovoran za to šta se dogodilo, ponosan sam na sve što sam napravio za Dijega i njegovu porodicu. Često sam mu viđao kćerke, a braća me obožavaju - rekao je Luke i dodao:

- U četvrtak me izbacio iz kuće i izvređao. Otkad se razboleo tako je postupao sa svima. Ni sa kćerkama nije hteo da priča. Rekao sam mu da ne idem dok ne ustane iz kreveta. Uspeo sam da ga dignem i onda sam otišao. Njegova smrt nije posledica greške. Srčani udar je nešto što se moglo dogoditi takvom pacijentu, potpuno je normalno da tako umro neko ko ima takvu istoriju bolesti.

Nakon što je pojasnio šta se događalo u poslednjim danima Maradoninog života, Luke je priču proširio na celi period u kome je pomagao argentinskoj legendi.

- Dijego je jako dugo bio tužan i depresivan. Nedostajali su mu roditelji. Trudio sam se da mu uvek budem na raspolaganju. I takav je bio prejak, niste mu ništa mogli nametnuti, bio je užasno tvrdoglav. Trebalo je da ide na odvikavanje od alkohola, ali nije želeo.

- Morali smo da nađemo balans između tableta koje je uzimao i alkohola koji je pio. Radio je šta je hteo, niko mu nije mogao ništa. Znam da će sada novinari tražiti krv nakon njegove smrti, ali nisam kriv. Jedino što sam skrivio je što sam ga voleo. Na raspolaganju sam istražnim organima, nemam šta da krijem - rekao je Luke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati