SPEKTAKULARNO VEČE U LIGI NACIJA: Ramos promašio dva penala, Francuzi pokazali snagu Portugalcima, Hrvati izgubili od Švedske

Novosti online

14. 11. 2020. u 22:46

FUDBALERI Francuske pobedili su Portugal 1:0 (0:0) u spektakularnoj utakmici odigranoj u Lisabonu u derbiju cele Lige nacija.

СПЕКТАКУЛАРНО ВЕЧЕ У ЛИГИ НАЦИЈА: Рамос промашио два пенала, Французи показали снагу Португалцима, Хрвати изгубили од Шведске

Foto AP

Fantastičan meč na La Lužu odlučio je Ngolo Kante, od koga se najmanje očekivalo, golom na startu drugog dela i time poslao "trikolore" u plej-of, gde će se voditi bitka za trofej.

U susretu dva šampiona, svetski je ipak pokazao da je "veći" od evropskog u ovom trenutku.

Portugalci su predali trofej, pa sada imaju "samo" jedan u svom vlasništvu, dok će Francuska pojuriti drugi.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je na gostovanju Švedskoj sa 2:1 u petom kolu grupne faze A Lige nacija.

Izabranici Zlatka Dalića su ovim porazom zakomplikovali svoju situaciju u ovoj grupi. Ove dve selekcije sada imaju po tri boda, kolo pre kraja. I u međusobnom skoru su izjednačeni, baš kao i u gol-razlici (-6).

Švedska je do važne pobede stigla golovima u prvom poluvremenu. Strelci su bili Kuluševski u 36, odnosno Danielson u drugom minutu sudijske nadoknade. Isti igrač je postigao i autogol u finišu, tako da će poslednje kolo morati da odredi konačni redosled na tabeli.

Šveđani gostuju Francuskoj, dok Hrvatska dočekuje Portugal.

U Grupi 4 Lige A Lige nacija Nemačka je posle preokreta savladala Ukrajinu 3:1 i uspela da preotme lidersku poziciju od Španije, koja je odigrala samo 1:1 u Švajcarskoj.

Serhio Ramos bio je predodređen da ove večeri bude centralna ličnost na Sent Jakobu u Bazelu. Onog trenutka kada je izašao na teren postao je evropski rekorder po broju reprezentativnih utakmica i pretekao je Đanluiđija Bufona.

Meč sa Švajcarskom bio mu je 177. u dresu sa državnim grbom i sigurno će ga dugo pamtiti. Proročanstvo se ispunilo, bio je centralna ličnost, ali sigurno ne bi voleo nikada više da mu se ponovi ovakva utakmica. Kod rezultata 1:0 za Švajcarsku (Frojler u 26. minutu) Ramos je imao dva puta priliku da sa bele tačke anulira tu prednost i oba puta nije uspeo.

Tačnije, šutirao je ispod svojih standarda, a Zomer mu oba puta odbranio. Španija je ipak izbegla poraz, pošto je Đerar Moreno postigao izjednačujući gol u 89. minutu.

Foto AP

 

Međutim, taj bod Furiji nije ništa značio, jer je svejedno prepustila prvu poziciju Nemačkoj, koja je na kraju opravdala ulogu favorita protiv Ukrajine. Iako je zemlja sa istoka Evrope povela u Lajpcigu preko Jaremčuka u 12. minutu. Ipak, Sane u 23. i Verner 10 minuta kasnije Pancerima su doneli vođstvo do poluvremena, a Verner je drugim pogotkom u 64. minutu overio trijumf Nemačke.

Nemci su sada prvi na tabeli sa devet bodova, imaju bod više od Španije i u poslednjem kolu u utorak gostuju Španiji u direktnoj borbi za plasman na završni turnir. Švajcarska je bodom uspela da ostane u životu, jer ima tri boda, isto toliko manje od Ukrajine, ali u utorak je dočekuje i pobedom 1:0, 2:1 ili od dva gola razlike, obezbediće opstanak u elitnoj diviziji.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!