TIP ANALIZIRA DERBI LIGE NACIJA: Portugalija dočekuje Francusku, hoće li slaviti Evropski ili svetski prvak?

G. K.

14. 11. 2020. u 10:00

ZALjUBLjENICI u najvažniju sporednu stvar na svetu nisu mogli da požele bolju i atraktivniju utakmicu od duela između Portugalije i Francuske u sedmici koja je rezervisana za reprezentativni fudbal.

ТИП АНАЛИЗИРА ДЕРБИ ЛИГЕ НАЦИЈА: Португалија дочекује Француску, хоће ли славити Европски или светски првак?

FOTO: EPA

U subotu od 20.45 u okviru petog kola Grupe A Lige nacija, stadion “Luž” u Lisabonu biće poprište okršaju u kojem će se sudariti dve veoma moćne fudbalske nacije. 

Aktuelni evropski prvak će ugostiti svetskog šampiona u utakmici koja ne donosi mnogo šta, ali svakako predstavlja praznik za oči i spektakl u najavi.

Obojica selektora su pozvala svoje najbolje prvotimce koji su mogli da se odazovu pozivu. Didije Dešan je na spisak nejasno uvrstio i blago povređenog Kilijana Mbapea, kao i Presnela Kimpembea, Sa druge strane, njegov kolega Fernando Santoš nije morao da “lupa glavom o zid” prilikom oformljivanja sastava. 

Prva zvezda tima, Kristijano Ronaldo se taman oporavio od korona virusa i konkurisaće za prvih 11.

Situacija na tabeli je potpuno izjednačena. Obe selekcije imaju identičan bilans od tri pobede i jednog nerešenog susreta u dosadašnjem takmičenju, koji je došao u njihov prvom međusobnom duelu početkom oktobra kada je u Parizu bilo samo 0:0.

U istoriji su “trikolori” i “selekao” odigrali ukupno 26 utakmica, a broj trijumfa je debelo na strani Francuza (18-6) uz dva remija. Međutim, poslednji put su se radovali Portugalci, na Evropskom prvenstvu 2016. godine uz napomenu da na poslednja tri susreta nije postignuto više od jednog pogotka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)