SVETSKO PRVENSTVO U SAMBOU: Srbiji odmah dve bronze

S. BAJIĆ

05. 11. 2020. u 21:53

JANA Sikima i Damjan Simić, juniorski reprezentativci Srbije u sambou, osvojili su bronzane medalje prvog takmičarskog dana na Svetskom prvenstvu za seniore, juniore i mlađe juniore, koje je danas počelo u Novom Sadu.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У САМБОУ: Србији одмах две бронзе

Simić je savladao Bugarina Mitova Foto SFS

U konkurenciji juniorki (do 80 kg), Sikima je odmah nastupila u polufinalu, jer je u toj kategoriji bilo samo četiri takmičarke. Od nje je bila bolja Ukrajinka Ksimatulina, pa je Sikima bez borbe došla do bronze.

Mnogo teži put do bronzanog odličja imao je Simić u kategoriji do 82 kg. On je u četvrtfinalu savladao Srđana Avaza iz BiH, 1:0, a u polufinalu izgubio od Ukrajinca Svidraka. U borbi za treće mesto naš borac je savladao Bugarina Borislava Mitova sa 1:0.

Na SP u borilačkoj veštini, kombinaciji rvanja i džuda, učestvuje 450 boraca iz 35 zemalja, koji se u posebnom režimu zaštite od pandemije virusa korona, takmiče u "Spensu" do nedelje, 8. novembra. Naime, Velika dvorana je "hermetički" zatvorena i pretvorena u, kako organizatori ističu, neku vrstu karantina u koji mogu da, uz kontrole i provere, uđu samo sportisti i njihovi treneri, kao i arbitri sa odgovarajućim testom.

Spisak učesnika nije konačan, upravo zbog epidemiološke situacije, pa se očekuje dolazak takmičara iz još nekoliko zemalja.

Srbiju u sve tri kategorije reprezentuje 38 boraca, od kojih su najbrojniji seniori, njih 15. Mlađi juniori i juniori su startovali uvodnog dana svetske smotre, a senioru na scenu stupaju sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ PROMENA: Julijan Nagelsman ostaje selektor Nemačke do kraja Svetskog prvenstva 2026.