STANOJEVIĆ: Đuričić nije velika prednost Radničkog, u Nišu će braniti Stojković

Novosti online

25. 10. 2020. u 15:19

FUDBALERI Partizana u ponedeljak gostuju Radničkom u Nišu u 12. kolu Superlige Srbije, a očekivanja pred meč izneo je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ: Ђуричић није велика предност Радничког, у Нишу ће бранити Стојковић

foto: M. Vukadinović

Zanimljivo je to da šef stručnog štaba kluba iz Humske nema nijednu pobedu nad Nišlijama. Za vreme njegovog prvog boravka u Partizanu, Radnički je igrao u nižem rangu, tako da nije imao priliku da trijumfuje protiv tima sa juga Srbije.

- Zanimljiv podatak... Davno je to bilo i ne sećam se. Ali svakako da se nadam prvoj pobedi protiv Radničkog. Mi smo Partizan, želimo pobedu protiv svakog tima - rekao je Stanojević.

Imao je za nardnog rivala samo reči hvale strateg crno-belih.

- Imaju širok spektar igrača, dobro igraju kod kuće i verujem da su ponovo kandidati za Evropu. E sad, da li su odmah iza nas i Zvezde po kvalitetu - mislim da nisu. Međutim svakako spadaju u vrh našeg fudbala. Imaju odličan tim, ambiciozni su.

Dosta problema sa povređenim igračima ima partizan, ali uprkos tome pobeda ne bi smela da izostane.

- Nikada ne tražim opravdanja, to od mene niste mogli da čujete. Ponekad tražim samo strpljenje i ništa više. Nema kukanja. I povrede su sastavni deo fudbala. Verujem da će i po tom pitanju krenuti nabolje, polako... Trudimo da se da napravimo tim, da napravimo igru. Malo strpljenja, biće to sve dobro.

Stanojević je istakao da bi Lazar Marković mogao da bude u konkurenciji za meč u Nišu. Ako ne sutra, onda sigurno za naredno kolo, dok Sejudu Sumu čeka malo duža pauza. Ostali su zdarvi i spremni za duel na "Čairu". Inače, Radnički sa klupe predvodi Milan Đuričić, bivši pomoćnik Save Miloševića.

- Ima to svoje prednosti, međutim naš tim se dosta i izmenio. On je iskusan trener, probaće da iskoristi sve što zna o nama, ali iskreno, ne vidim da je to neka velika prednost za Radnički.

Uroš Vitas je napustio crno-bele, a Stanojević je istakao da tokom zime neće tražiti zamenu za njega.

- nema potrebe za novim štoperom. Imamo ih četvoricu na raspolaganju. Vujačića, recimo, još nisam stigao da probam. A on kao reprezentativac Crne Gore zaslužuje šansu. Pritom, Sveta Marković se dobro pokazao i njime sam prezadovoljan.

Popović je do sada uglavnom brani na utakmicama domaćeg prvenstva, no trener Partizana ističe da je Stojković neprikosnoven.

- Stojke je neprikosnoven. On će uvek braniti na težim utakmicama i derbijima. Ali i Popović i Stevanović su pokazali da njih može da se računa. Rotiraćemo i dalje. Sutra u Nišu braniće Stojković.

Novi napadč Žan-Kristof Bajbek je debitovao u Kupu protiv Bačke, a mogao bi i prve prvenstvene minute da upiše u Nišu.

- Bajbek može da izdrži poluvreme. E sad, u kakvom ritmu to ćemo da vidimo. Što se tiče Filipa Holendera on će biti u konkurenciji za sastav. Spreman je, samo je pitanje kako će da se uklopi, da se upozna sa saigračima. U svakom slučaju, zdrav je, konkurisaće - zaključio je Stanojević.

Utakmica Radnički - Partizan igra se u ponedeljak od 17 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE KAO DA SMO OSVOJILI PEHAR! Gasperini nakon izbacivanja Liverpula iz Lige Evrope