TUMBAKOVIĆ: Ne mogu da budem nezadovoljan, umorni smo...

Novosti online

15. 10. 2020. u 09:20

POMEŠANIH emocija se nakon remija Turske i Srbije selektor Ljubiša Tumbaković obratio novinarima.

ТУМБАКОВИЋ: Не могу да будем незадовољан, уморни смо...

Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno (2:2) protiv Turske u četvrtom kolu Lige B Lige nacija.

"Orlovi" su do 57. minuta imali vođstvo, koje na kraju nisu uspeli da zadrže. 

"Srbija je vrlo korektno odigrala prvo poluvreme, počela korektko drugo, ali onda smo pali. Ima tu puno razloga. Osnovni cilj je bio da napravim pomak i potvrdimo neke vrednosti koje smo pokazali protiv Norveške. Ova ekipa je malo kompaktnija nego ona što je igrala protiv Mađarske. Momci su do prvog gola Turske odigrali jako korektno i to je nagoveštaj stila igre za koji ja očekujem da vremenom bude sve kvalitetenije i kvalitetnije", rekao je Tumbaković posle meča.

Tumbaković je izuzetno zadovoljan zalaganjem svojih izabranika.

"Imam nešto što se kod ove ekipe prepoznaje. Momci hoće, žele, borbeni su. Dali smo i taj drugi gol. Možda je moglo da bude bolje rezultatski, ali opet - ne mogu da budem nezadovoljan, ali opet, žao mi što nismo napravili rezultat. Ne bi bilo korektno da iznosim zaključke, još sam pod utiskom utakmice. Neki igrači na terenu pokazuju neke stvari koje su interesantne, tu borbenost, disciplinu, želju za rezultatom. Sa druge strane, moram da priznam da smo umorni. Ovo je devet dana i tri utakmice zajedničkog rada, nije bilo baš u tom pravcu sjajno".

Srbija se 12. novembra u direktnom duelu za EURO sastaje sa Škotskom, koja je u četvrtom kolu svoje grupe zabeležila pobedu.

"Ove godine je naš osnovi cilj vezan za baraž za Evropsko prvenstvo. Mi smo prvi korak napravili i ovo je u pravcu što bolje i konkretnije pripreme za ono što nas čeka u novembru. Razmišljamo o Škotima. Čim sam saznao da su Škoti prošli počela je priprema, pod znacima navoda. Koliko sutra ulazimo u jedan ozbiljan skauting škotske reprezentacije. Imamo nepune četiri nedelje da ostvarimo taj cilj koji želimo, a sve što se bude dešavalo u te dve utakmice (Lige nacija) jeste važno, ali je ovo po meni mnogo važnije", podvukao je Tumbaković.

Pratite "Novosti online" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni