"ORLOVI" BLEDI PROTIV TURSKE: Zreli su za remont

N. ILjUKIĆ

07. 09. 2020. u 22:00

TANKO je ovo. Nemamo igru. Bilo je mnogo loše. Ne možemo gol da damo. Ćuti, dobro je... izvukosmo se.

ОРЛОВИ БЛЕДИ ПРОТИВ ТУРСКЕ: Зрели су за ремонт

FOTO: M. Vukadinović

Ako je neko u vašem okruženju imao drugačiji komentar od pomenutih, a zanimalo ga je šta je bilo na utakmici Srbija - Turska (0:0), onda taj nije gledao isti meč. Fudbalska reprezentacija je u meču bez golova drugom kola Lige nacija remizirala sa rivalom sa kojim tradicionalno dobro uzlazi na kraj. Ali splet okolnosti i očigledno loših stvari učinio je da na ovoj utakmici "orlovi" otkinu samo bod. Paradoksalno, slađi bod...

Jer, igrali smo od 27. minuta bez raspoloženog, ali povređenog Lazovića, sa prosečnim Gaćinovićem. Igrali smo od 50. minuta bez opravdano isključenog kapitena Kolarova, koji će imati pravo da nastupa protiv Norveške. Na kraju samo bod u meču bez golova, u kojem beloruski sudija nije video penal nad Tadićem i na meču u kojem se kao na tacni videlo da su se naši s loptom družili tek u Staroj Pazovi na okupljanju.

- Ima detalja u našoj igri o kojima ćemo morati debelo da se zamislimo. Potrebno je da se u igri preuzme mnogo više odgovornosti, da sve linije tima funkcionišu mnogo bolje. Moderni fudbal je jasan. Napad počinje od dobre odbrane i obrnuto - više nego samokritičan je bio Dušan Tadić koji je od 50. minuta i isključenja Kolarova poneo kapitensku traku oko ruke.

SERGEJ VAN tima, JOVIĆ NI MINUT

FOTO: N. Paraušić

BILO bi dobro da se posle nove epizode u reprezentaciji Srbije ne pojavi grupa uvređenih ili naprasno povređenih. Zanimljiv je bio pogled na sastav "orlova" pre meča Srbija - Turska. U njemu nije, ni na klupi za rezerve, bilo Sergeja Milinković-Savića i Nikole Maksimovića. Prvi je nezadovoljan napustio igru u Moskvi, a drugi je bio najlošiji na meču sa Rusima. Zanimljivo je da u ova dva meča ni minut nije odigrao tek oporavljeni Luka Jović.

Uspeo je selektor Ljubiša Tumbaković možda dan pre utakmice da zavara trag kada je na zvaničnu konferenciju za novinare doveo standarnog prvog golmana Marka Dmitrovića, a u nedelju uveče među stative stavio nesigurnog Predraga Rajkovića. Ideja da se promešaju karte, da Nemanja Radonjić počne duel sa Turcima, da "klinci" Pavlović i Milenković budu stubovi odbrane, pokazala se kao dobra, jer pomenuta trojica su još i dobro radila svoj posao. Ali u veznom redu i u špicu napada je - škripalo. Ne može Mitrović sve, treba pošteno reći. Ali ne može ni sam.

- Upozoravali smo na činjenicu da ova grupa igrača nema dovoljno treninga u nogama. Nismo primili gol posle duže vremena, nažalost, nismo ga ni dali. Naš konačni cilj je dobra igra i pobeda u Oslu protiv Norveške 8. oktobra - najavljuje selektor Ljubiša Tumbaković.

Do 8. oktobra i duela godine protiv Norvežana ostalo je tačno još mesec dana. Tumbaković je video svoj tim sada i sledeći put videće ih tada, kada će pred njim i ekipom biti ogroman ulog. Biće njegova selekcija do tada možda i remontovana, ali biće i Norvežani, koji su na startu Lige nacija razočarali kod kuće protiv Austrijanaca (1:2).

O lošem izdanju protiv Turske pričaju zasad samo akteri. Verovali ili ne, "Novosti" su juče kontaktirale s dvojicom bivših selektora Srbije i dvojicom fudbalskih trenerskih veterana koji bi imali šta da kažu. Poštujući njihov lik i delo i ne otkrivajući njihov identitet, sa žaljenjem vam prenosimo njihove, skoro "prekopirane" izjave:

- Nemojte mene. Imam svašta da kažem, ali mislim da ne bi bilo u redu u ovom trenutku.

Do neke bolje prilike i možda do pobede u Oslu. Tada će verovatno u redu da stoje svi oni koji će da nas hvale.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri