BIĆE LEPŠI OD "ALIJANC ARENE": Predsednik o izgradnji nacionalnog stadiona (FOTO)

V. N.

26. 08. 2020. u 19:42

SRBIJA će dobiti novi fudbalski stadion sa 55.000 mesta i biće lepšti od "Alijanc arene" u Minhenu.

БИЋЕ ЛЕПШИ ОД АЛИЈАНЦ АРЕНЕ: Председник о изградњи националног стадиона (ФОТО)

Foto: Ministarstvo finansija

Ovo je izjavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na brojna pitanja novinara posle sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

- Srbija će dobiti stadion od 55.000, velelepan, biće jedan od najlepših u Evropi, biće lepši i od "Alijans arene" u Minhenu. Ili meni bar tako izgleda da je lepši. Verovatno će biti jeftiniji. U tom smislu da nisam siguran da ćemo svuda grejače moći da obezbedimo - potvrdio je predsednik Bučić, koji je pre nekoliko dana najavio da će gradnja stadiona nadomak Beograda početi tokom sledeće godine na lokaciji blizu auto-puta "Miloš Veliki" i u blizini Surčina.

Srbija već dugo čeka na moderan fudbalski objekat, pošto dva najveća stadiona u Srbiji jedva ispunjavaju najstrože UEFA i FIFA standarde.

- Mislim da Srbija to zaslužuje. Vidim da neki misle da stadion treba da se zove "Aleksandar Vučić". To je sada naravno neka ironija, pošto je to izgleda po njima besmisleno i ne bi trebalo da se stadion da se gradi. Ja bih da vas podsetim da onda ništa ne bi trebalo da se gradi po njima - dodao je Vučić.

Foto: Ministarstvo finansija

Na kraju je predsednik Vučić još jednom prokomentarisao ironičan predlog da se stadion nazove po njemu:

- Pošto predlažu da se stadion zove po meni, to im je valjda glupo. Pa je dobro da Albanija ima stadion od 22.000, a sramota je da Srbija ima jedan od 55.000. Uostalom, mnogo toga bi onda u Srbiji moglo da se zove "Aleksandar Vučić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!