BIĆE LEPŠI OD "ALIJANC ARENE": Predsednik o izgradnji nacionalnog stadiona (FOTO)

V. N.

26. 08. 2020. u 19:42

БИЋЕ ЛЕПШИ ОД АЛИЈАНЦ АРЕНЕ: Председник о изградњи националног стадиона (ФОТО)

Foto: Ministarstvo finansija

SRBIJA će dobiti novi fudbalski stadion sa 55.000 mesta i biće lepšti od "Alijanc arene" u Minhenu.

Ovo je izjavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na brojna pitanja novinara posle sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

- Srbija će dobiti stadion od 55.000, velelepan, biće jedan od najlepših u Evropi, biće lepši i od "Alijans arene" u Minhenu. Ili meni bar tako izgleda da je lepši. Verovatno će biti jeftiniji. U tom smislu da nisam siguran da ćemo svuda grejače moći da obezbedimo - potvrdio je predsednik Bučić, koji je pre nekoliko dana najavio da će gradnja stadiona nadomak Beograda početi tokom sledeće godine na lokaciji blizu auto-puta "Miloš Veliki" i u blizini Surčina.

Srbija već dugo čeka na moderan fudbalski objekat, pošto dva najveća stadiona u Srbiji jedva ispunjavaju najstrože UEFA i FIFA standarde.

- Mislim da Srbija to zaslužuje. Vidim da neki misle da stadion treba da se zove "Aleksandar Vučić". To je sada naravno neka ironija, pošto je to izgleda po njima besmisleno i ne bi trebalo da se stadion da se gradi. Ja bih da vas podsetim da onda ništa ne bi trebalo da se gradi po njima - dodao je Vučić.

Foto: Ministarstvo finansija

Na kraju je predsednik Vučić još jednom prokomentarisao ironičan predlog da se stadion nazove po njemu:

- Pošto predlažu da se stadion zove po meni, to im je valjda glupo. Pa je dobro da Albanija ima stadion od 22.000, a sramota je da Srbija ima jedan od 55.000. Uostalom, mnogo toga bi onda u Srbiji moglo da se zove "Aleksandar Vučić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (54)

o0

26.08.2020. 20:02

jel bitno da šuma raste iz njega. ako je zbog toga najlepši onda stvarno neam komentara. jer je stadion uvek svugde isti od rasvete, trave do stolica koje se rade šablonski po standardima. kod nas u Srbiji se lepota definitivno meri granitom koji se koristi na patosu.

misko

26.08.2020. 20:06

Sto nisu investicije ravnomerno raspodeljene po celoj zemlji da i ostali osete blagodeti. Ovako sve u Bg i sva desavanja I beogradske vesti I program i sve a ostatak zemlje samo staze i putevi pre izbora..

Pedja

26.08.2020. 21:12

@misko - Miso,ne znam odakle si brate ali je Srbija jedno veliko gradiliste. Stadion kome cemo dati vec neko ime trebalo je odavno da bude izgradjen. Kod mene u Arandjelovcu se renovira i dogradjuje bolnica, bice jedna od savremenijih u Evropi, a znam sigurno da se u Smederevskoj Palanci isto renovira i dogradjuje bolnica. Svi ce vremenom doci na red prema prioritetima.

Drugaciji

26.08.2020. 20:39

Prvo privatizacija svih klubova......drzava da bude vlasnik dva najveca stadiona ali klubovi koji tu igraju da budu privatizovani pa tek onda Serbijas Arenu pravite.

Zeljko85

26.08.2020. 20:45

Ja sam za to da se izgrade novi stadioni i sportski objekti za naše mlade i našu decu, a i da se ostali stadioni renoviraju, to sadašnja vlast može da obezbedi i sprovede.

milena

26.08.2020. 21:04

Nacionalni stadion biće veliki projekat kako za izgradnju i kroz investiciju za naše firme, a i kasnije će se isplatiti kroz organizovanje raznih događaja.

Ilija

26.08.2020. 21:56

Ovde se mora nesto reci,Presednice nemoj vec sad da nam kvaris raspolozenje sta ce kod nas biti Lepse.Ajde redom super da se napravi Nacionalni Stadin,savremene Zemlje treba da ga imaju.Mi bi trebali da vec jucer stvaramo i Igrace koji ce se tu takmiciti,mi bi trebali da recimo kao Kosarci,ne bas uvek ali cesto,igramo u Evropi jako vaznu rec,i da se od nas ima respekt,a ne da igramo uvek u nekom trecem planu ulogu.Da se kod nas Fudbalski nesto desava,A ne da to Zjapi prazno ne iskoristeno.Ali mi moramo poceti o sebi razmisljati,kako da se prestavimo i kako da Sportski privucemo Paznju.

Ivana

26.08.2020. 23:18

Stadion će baš biti prelep, i drago mi je da će ispunjaviti standarde FIFA.Ovo je zaista važno za našu državu, i razvoj sporta. Aleksandar Vučić je najveći predsednik na svetu.

Ivana

27.08.2020. 06:43

Srbija itekako zaslužuje nove i nove projekte koji će joj omogućiti turističku dominaciju u regionu.Nacionalni stadion će biti jedan od najlepših u Evropi. To će biti na ponos savakaog građanina Srbije.

lana

27.08.2020. 07:39

Srbija već dugo čeka na moderan fudbalski objekat, pošto dva najveća stadiona u Srbiji jedva ispunjavaju najstrože UEFA i FIFA standarde. Naši sportisti zaslužuju moderne objekte jer se do sada jako malo ulagalo u njih.

joka

27.08.2020. 08:26

Ne vidim neki razlog da ne bi naši sportisti dobili jedan velelepan nacionalni stadion, jer ga svakako zaslužuju svojim angažovanjem da što bolje predstave Srbiju u svetu.

Zoki

27.08.2020. 08:29

Ovaj stadion će biti ponos Srbije.Da se ne postidimo kad nam dođu sportisti iz celog sveta.Srpski sportisti su poznati u celom svetu, pa je red da pokažu i gostoprimstvo u modernoj i lepoj Srbiji.