STANKOVIĆ JASAN: U Tiranu po pobedu

Z. ĆOROVIĆ

24. 08. 2020. u 08:00

NA pobedu, bez tenzije. Fudbaleri Crvene zvezde danas u prepodnevnim časovima putuju u prestonicu Albanije gde ih sutra (20.00) čeka bitka sa Tiranom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

СТАНКОВИЋ ЈАСАН: У Тирану по победу

FOTO: FK Crvena zvezda

Igra se samo jedan meč, na vrućem terenu neće biti publike, tako da su crveno-beli po kvalitetu veliki favoriti. Njihov trener Dejan Stanković na ovaj duel gleda samo fudbalskim očima i zato na kraju želi da vidi samo dobru igru i trijumf svog tima.

- Bilo je utakmica koje su biti ili ne biti u mojoj karijeri. Kada si igrač onda je to lakše, ali to tek sada znam. Bitno je iskontrolisati euforiju i emocije. Pritiska, naravno treba da bude i ja ga obožavam. Volim taj osećaj, drugačije je i komplikovanije spremiti se za meč kao trener. Kod svih treba da postoji pozitivna trema jer ona drži na oprezu. Ako dođe do opuštanja, "šamar" sledi sigurno - u dobrom raspoloženju rekao je Stanković pred put u Tiranu.

Trener crveno-belih ne želi da se bavi dodatnim temama koje opterećuju ovu utakmicu.

- Mi idemo da igramo fudbal. Ne razmišljamo ni o čemu drugom, provokacija ima i kada su druge utakmice. To svi znamo, tako da ne očekujem tenziju. Želimo da igramo i da se takmičimo kako bismo doneli kući dobar rezultat. Nije bitno ko je protivnik, mi imamo naš cilj. Vruće jeste, ali nećemo upasti u tu priču, imamo zajedno mnogo iskustva da to i iskontrolišemo. Mislim da je teže smiriti ekipu i iskontrolisati im emocije, da ne izgore pred važnu utakmicu, naročito sada kada se igra jedna utakmica. Ona može da traje i 120 minuta, ne mora to da bude gotovo u 20, 50 minuta, to nije važno, cilj opravdava sredstvo.

TEREN ĆE SVE POKAZATI

IZ albanskog tima se hrabre da su oni favoriti u ovom duelu, a Stanković gleda svoja posla.

- Mi prihvatamo šta oni pričaju i to nije problem. Znamo naše kvalitete i znamo kako ćemo nastupati. Ja sam optimista i želim da uđem u grupnu fazu Lige šampiona. Igramo 90 minuta i teren će pokazati ko je kakav.

Protivnik je proučen do tančina, kao i iznenađujuća pobeda Tirane protiv Dinama iz Tbilisija u prethodnom kolu.

- Upoznati smo sa njihovom igrom. Videli smo i u duelu protiv Dinama da igraju nizak blok, imaju organizovanu odbranu, igraju na polukontre i kontre. Dinamo je imao posed lopte, forsirao je taj stil i pravio greške. Isuviše je to bilo sterilno i nije donelo rezultat. Kada pogledamo procente, posed lopte je bio na strani ekipe iz Tbilisija, ali gleda se krajnji rezultat.

Zvezda je mogla mnogo toga da nauči iz Dinamovog posrtanja.

- Mi nećemo nasesti na te zamke rivala. Videćemo u kakvom će sastavu izaći, ima tu par mladih momaka na koje ćemo obratiti pažnju. Iskustvo znači mnogo u ovakvim borbama. Pričali smo prošli put o utakmici protiv Evrope gde su moji igrači hteli da završe meč za 15 minuta, što nije bilo potrebno. Bitno je da se dobro uđe u meč, da imamo kontrolu, da zavisi od nas, jer i kada ima problema, ne treba pasti pod uticaj nervoze, straha ili nečeg sličnog - naglasio je Stanković.

FOTO: N. Paraušić

El Fardu Ben se nalazi u odličnoj formi

Nisu Stankoviću bile potrebne dodatne konsultacije i već zna koji će tim izvesti na teren.

- Nisam se konsultovao ni sa kim, jer ne verujem da neko spolja može bolje da oseti čitav meč od nas koji smo u Zvezdi. Što se tiče postave, znam 95 odsto tima, još malo nam je ostalo da prelomimo, imamo još vremena da analiziramo i detalje. Nije bitno da li su u formaciji jedan ili dva zadnja vezna. Bitna je dobra organizacija i da svi budemo kao jedan - to je moj moto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)