ZVEZDI ĆE PRIJATI "ER ALBANIJA": Srbin iz albanskog Lacija, za „Novosti“, o svemu što crveno-bele čeka u Tirani

IZBEGNUT je neugodni Tbilisi, ali ni Tirana nije za potcenjivanje. Albanski šampion bi mogao da bude "mina" za klub iz Ljutice Bogdana, ali ako bude na svom prepoznatljivom nivou, srpski šampion ne bi trebalo ima problema.

ЗВЕЗДИ ЋЕ ПРИЈАТИ ЕР АЛБАНИЈА: Србин из албанског Лација, за „Новости“, о свему што црвено-беле чека у Тирани

Foto: M. Vukadinović

Tako barem rezonuje Aleksandar Ignjatović (32), srpski fudbaler koji je od 2019. član albanskog tima Laci, i upoznat sa kvalitetima Tirane, za "Novosti" skenira rivala crveno-belih u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Da se igra u Beogradu, mislim da Tirana ne bi imala šanse, ali zbog domaćeg terena sve je moguće. Ipak, Zvezda je favorit u ovom meču i očekujem da prođe dalje. Imaju bolje igrače, to je sigurno, i ako budu bili na svom nivou, ne bi trebalo da bude ikakvih problema. Mora od prvog minuta da se pokaže ko je ko u meču - ističe svoja očekivanja Ignjatović.

Uveren je da će ekipa koja odnese prevagu u "manevru", na kraju i slaviti.

- Mi smo od od njih jednom izgubili, dok smo drugi put trijumfovali. Igraju dobar fudbal, vrlo brz, najbolji deo ekipe je vezni red. Vole da igraju i drže loptu u nogama. Utakmicu će odlučiti bitka na sredini terena, ekipa koja bude bolja na tom delu polja će na kraju i trijumfovati - analizira srpski defanzivac.

Ekipa Tirane je sastavljena uglavnom od stranaca, od kojih neki mogu ozbiljno da priprete Stankovićevom timu.

- Ove sezone su promenili nekoliko igrača. Otišao im je najbolji napadač, ali su ostala dva veoma dobra krila. Kobina, koji je brz i eksplozivan, dok je Brazilac Elton Kale više tehničar, ali obojica su igrači koji prave razliku - upozorava Ignjatović.

Odmah po saznanju da će crveno-beli gostovati u prestonici Albanije, u prvi plan je izbačen i prelepi stadion "Er Albanija", na kojem se očekuje da bude susret dva tima.

- Stadion je fantastičan, a podloga je veoma dobra. Mislim da će odgovarati Zvezdinim igračima, poput Kataija, Bena i ostalih. Biće super za igru i za stil igre koji gaji crveno-beli tim - oslikava zdanje u albanskoj prestonici Ignjatović.

Nekadašnji igrač Novog Pazara nam i prenosi atmosferu u albanskim medijima što se tiče duela Zvezde i Tirane.

- Mediji ovde dosada nisu spominjali Zvezdu, jer verovatno nisu ni verovali da će Tirana proći prvo kolo. Videćemo narednih dana kako će to izgledati - prenosi utiske naš igrač.

Pošto je zbog korone zabranjeno prisustvo navijača, srpski tim će u tom pogledu imati olakšice, jer neće biti onih najvatrenijih.

- Imaju dobre navijače, Tirana je po tome klub kao Zvezda u Srbiji, imaju najveći broj pristalica - podvlači defanzivac Lacija.

TRAKA POSLE ŠEST MESECI

NIKAKVIH problema zbog dobro poznatih političkih tenizija, srpski fudbaler nije imao u Laciju. Pokazao se veoma dobro, zbog čega je nagrađen kapitenskom trakom u kratkom vremenskom periodu.

- Meni je jako dobro ovde, nemam nikakvih problema. Svi me poštuju i dobro se ophode, a kapitenska traka posle samo šest meseci dovoljno govori o tome kakav odnos imaju prema meni - kaže Srbin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!