BAJKA LAJPCIGA SE NASTAVA: Pre četiri godine drugolišgaši, sada polufinalisti LŠ

M. Jovanović

14. 08. 2020. u 19:28

RED bul Lajpcig, tim koji je osnovan 2009. godine i tada krenuo iz pete lige, uspeo je da napravi veliko iznenađenje time što je izbacio Atletiko Madrid (2:1) i plasirao se u polufinale Lige šampiona, gde će mu protivnik biti moćni Pari Sen Žermen u utorak.

БАЈКА ЛАЈПЦИГА СЕ НАСТАВА: Пре четири године друголишгаши, сада полуфиналисти ЛШ

Foto: EPA-EFE/Lluis Gene / POOL

Igrači mladog bundesligaša su heroji i senzacija o kojoj fudbalska plameta bruji, jer su pre četiri godine bili drugoligaši, od juče su u kvartetu najboljih timova Starog kontinenta.

Nemački tim je uradio mnogo, ali nema nameru da se zaustavi, bez obzira na ime narednog protivnika.

- Normalno je da kada prođete u narednu rudnu želite još više. Srećni smo, ali se odmah okrećemo PSŽ. Biće to još jedna teška utakmica, ali imaćemo plan - rekao je Julijan Nagelsman, trener Lajpciga.

Mladi stručnjak je istakao da očekuje veoma zanimljiv meč.

- Utakmice protiv Tomasa Tuhela, trenera "svetaca", su zanimljive, jer on uvek ima ideju o tome kako želi da igra. Nadam se da ću i ja smisliti dobar plan, i da će moji momci odigrati dobro kao protiv Atletika - istakao je nemački stručnjak.

OBOREN ZVEZDIN REKORD

BUNDESLIGAŠ Lajpcig postao je najmlađi klub koji je uspeo da se plasira meću četiri najbolja tima u Ligi šampiona. Time je oborio rekord Crvene zvezde, koja je 12 godina od osnivanja - 1957. igrala polufinale KEŠ protiv italijanske Fiorentine.

Strelac prvog gola za Lajpcig Dani Olmo najavljuje žestoku borbu za francuskim prvakom posle eliminacije Madriđana.

- Smatram da smo zaslužili pobedu. Sada se moramo odmoriti i misliti na PSŽ, jer će utakmica biti jako teška, ako ne i teža nego protiv Atletika - kaže Olmo.

Heroj utakmice, Amerikanac Tajler Adams, takođe je presrećan što je njegov tim uspeo da se domogne polufinala.

- Sve deluje nerealno, ali suočavanje sa timom svetske klase poput PSŽ, donosi uzbuđenje da pokažemo za šta smo sve sposobni. Samouvereni smo kada su naše mogućnosti u pitanju, ali moramo nastaviti da pokazujemo za šta smo sposobni - istakao je vezni igrač Lajpciga, koji je postigao gol za pobedu u 88. minutu.

Lajpcig, koji je osnovan pre tačno 11 godina, krenuo je iz najniže lige, a već 2016. uspeo je izbori plasman u najviši rang. Ove sezone uspeo je da drugi put uđe u grupnu fazu LŠ i kao autsajderu niko mu nije davao šansu da će dogurati tako daleko. U takmičenju po grupama osvojio je prvo mesto, i kao nosilac prošao u narednu rundu, gde ga je čekao prošlogodišnji finalista Totetenhem. U tom dvomeču fudbaleri Lajpciga uspeli su da ostvare pobedu kod kuće i na strani, i tako odu u četvrtfinale gde im je protivnik bio, uvek neugodni, madridski Atletiko koji je u osmini finala izbacio branioca titule Liverpul.

Iako je ekipa Dijega Simeona poznata po tome što zna da igra na rezultat, ipak je nemački stručnjak koji ima samo 33 godine uspeo da nadmudri starijeg kolegu.

SIMEONE: BOLjI SU OD NAS

DIJEGO Simeone, trener Atletika, bio je realan posle meča.

- Jasno mi je da je Lajpcig bio mnogo bolji od nas, ali utisak je da mi nismo mogli više. Nismo igrali kao što smo želeli, ali moramo da prihavatimo poraz uzdignute glave i da se što bolje spremimo za narednu sezonu. Mučili smo se na sredini terena, bili su mnogo brži. Napravili su i više faulova i radili su dobar posao da nam zaustave kretanje lopte. Ali, dali smo sve od sebe - naveo je Argentinac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a