SVI MOGU DO PEHARA: Završnica Lige šampiona biće najneizvesnija u istoriji takmičenja

B. Antić

13. 08. 2020. u 08:11

KAO nikada ranije, završnica Lige šampiona u Lisabonu (12-23. avgust) pruža maltene ravnopravnu šansu svim učesnicima da dođu do pehara, čak i najvećim autsajderima.

СВИ МОГУ ДО ПЕХАРА: Завршница Лиге шампиона биће најнеизвеснија у историји такмичења

Foto: Tanjug/Jan Woitas/dpa via AP

Tokom 12 dana je na programu sedam nokaut susreta (takmičenje sinoć otvorili PSŽ i Atalanta - 2:1), nema revanša, što pogoduje onima koji pokušavaju da naprave iznenađenje.

Već sam sastav "fajnal-ejta" je iznenađujući, budući da su poispadali brojni velikani, u igri su ostala samo dva nekadašnja prvaka, Bajern i Barselona. Uz to ide i dodatak da se oni sutra sastaju međusobno, tako da će među četiri najbolja tima Evrope obe godine biti samo jedan sa šampionskom prološću.

LISTA STRELACA

13 - Levandovski (Bajern)

10 - Haland (Borusija D.)
6 - Sterling (M. siti), Gabrijel Ž. (M. siti), Gnabri (Bajern), Mertens (Napoli), Depaj (Lion)

U Portugaliju je došlo čak šest klubova, koji nikada nisu bili na tronu: Atalanta, PSŽ, Lajpcig, Atletiko, Mančester siti i Lion. I svi su gladni najvrednijeg klupskog trofeja i motiv im je do neba da ga prvi put dodirnu.

Neobična će biti i atmosfera na svakoj utakmici, jer će se igrati u tišini. Brojnost navijača jednog ili drugog tima nije presudna, ali kada je okolo praznina i nema huka sa tribina, sve je drugačije od onog na šta su fudbaleri navikli.

- Biću maksimalno skoncentrisan na vođenje utakmice - rekao je Julijan Nagelsman, trener Lajpciga, uoči večerašnjeg dvoboja sa Atletikom (21.00). - Svi ćemo moći da čujemo sve što se bude pričalo na terenu, a takve stvari mogu nekad da dovedu do zapaljivih situacija.

Do kraja turnira, 23. avgusta postoji i pretnja da korona sve poremeti. Pred sam dolazak u Lisabon, otkrivena su dvojica pozitivnih fudbalera u redovima Atletika, Anhel Korea i Sime Vrsaljko, i to već utiče na postavku tima i razmišljanja trenera Dijega Simeonea. Niko ne može sa sigurnošću tvrditi da se do finala neće pojaviti saznanje o tome da je još neki igrač zaražen, možda i neka od najvećih zvezda.

Uz sve okolnosti, kladionice rade svoj posao i izdvajaju favorite. Prema "Vilijem Hilu", najbliži trofeju je Mančester siti sa kvotom 3,25, a na drugom mestu je Bajern sa 4,00, koji je pobedio na svih osam utakmica u tekućem ciklusu Lige šampiona. S druge strane, na dnu je Lion sa 34,00, dok je za korak iznad Lajpcig sa 19,00.

ŠANSE ZA TITULU

1. M. siti 3,25

2. Bajern 4,00
3. PSŽ 6,00
4. Barselona 8,00
5. Atletiko 9,00
6. Atalanta 10,00
7. Lajpcig 19,00
8. Lion 34,00
* Kvote "Vilijem Hil" pre meča odigranog između PSŽ i Atalante.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!