„ĐAVOLI“ JURE SERGEJA: Mančester ponovo u ozbiljnoj igri za srpskim biserom iz Lacija

Z. Ćorović

28. 07. 2020. u 14:05

VEROVATNO nema igrača oko koga se digla tolika prašina, koji je eto, već dve godine tempirana transfer-bomba, a on još uvek nije promenio sredinu.

„ЂАВОЛИ“ ЈУРЕ СЕРГЕЈА: Манчестер поново у озбиљној игри за српским бисером из Лација

foto: EPA

Naravno, reč je o Sergeju Milinkoviću-Saviću koga novinari opet „prodaju“ u najveće evropeske klubove, gde mu je po fudbalskim kvalitetima i mesto, jer je po kvalitetima i potencijalu odavno prerastao Lacio.

Prelazni rok je počeo, Sergej je opet izborio mesto među glavnim vestima. Španski mediji su opet i pompezno objavili da je Mančester junajted zainteresovan da što pre dovede srpskog vezistu i da mu je to jedan od prioriteta.

„Đavoli“ su obezbedili mesto u Ligi šampiona, ambicije su im da se sledeće sezone umešaju u borbu za titulu prvaka Engleske, pošto su prethodnih godina bili daleko iza konkurencije, pre svih Mančester sitija i Liverpula. Trener Junajteda je već nekoliko puta istakao kako bi u svom timu voleo da vidi Milinkovića-Savića. Veliko poverenje ima i u Nemanju Matića, a sa drugim Srbinom iz kategorije top-klase želi da još više ojača kreacije u veznom redu, pošto se sa hirovitim Pogbom nikad ne zna.

LOTITO POPUŠTA

POZNATA je i procena predsednikaLacija  Klaudija Lotita, koji je u nekoliko navrata prričao da Sergeja neće puštati za ispod 120 miliona evra.  Međutim, mediji su u poslednje vreme prenosili da je Lotito popustio i da je spreman da spusti cenu jer su i uslovi sada mnogo drugačiji.

Junajted je, dodaju španski mediji trenutno prvi u trci za Sergejom koga su ranije dovodili u vezi sa brojniom velikanima poput  Pari Sen Žermena, Čelsija, Totenhema i Juventusa.

Sa druge strane, Sergej se i dalje ne osvrće mnogo na sve te priče, što je najbolje pokazala i njegova izjava čim je Lacio, posle 12 godina obezbedio mesto u Ligi šampiona.  

- Moj cilj od prvog dana je bio da igram Ligu šampiona sa Lacijom, a sada smo to konačno i postigli. Srećan sam ovde, moje misli su  fokusirane samo na Lacio, imam višegodišnji ugovor... Ostajem - rekao je Milinković-Savić, koji je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 41 utakmicu za nebesko-plave iz Rima, a zabeležio je po osam golova i asistencija.

Sergej je u najboljem položaju, može da bira ponude i donese odluku kom će se fudbalskom carstvu privoleti. Ukoliko prihvati neku, „bomba“ bi konačno eksplodirala a njegopv tranfser bi sigurno bio jedan od najvažnijih ovog leta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju