BANE IPAK NEĆE U ZVEZDU: Ivanović ide u Everton kod Anćelotija

Z. Ćorović

26. 07. 2020. u 15:48

IZ Rusije opet na Ostrvo, a ne na „Marakanu“. Čim je Branislav Ivanović (36) i zvanično raskinuo ugovor sa Zenitom, ekspresno su počele da se „podgrejavaju“ priče kako postoji mogućanost da zaigra za Crvenu zvezdu.

БАНЕ ИПАК НЕЋЕ У ЗВЕЗДУ: Ивановић иде у Евертон код Анћелотија

Bane Ivanović i Karlo Anćeloti

Međutim, kako „Novosti“ saznaju, iskusni defanzivac se neće vratiti u srpski fudbal posle četrnaest godina, već bi trebalo da karijeru nastavi u Engleskoj, ovoga puta u Evertonu.

Pregovori Ivanovića sa „liverpulskim karamelama“ su u završnoj fazi i on će najverovatnije od sledeće sezone ponovo igrati u Premijer ligi, pod vođstvom iskusnog trenera Karla Ančelotija, koji je i želeo da u svom timu ima ovakvog snažažnog i prekaljenog asa. Upravo je Srbin sa italijanskim stručnjakom osvojio duplu krunu u Čelsiju


Kao što je poznato, Bane je u Engleskoj već napravio blistave uspehe i veliko ime igrajući za Čelsi devet godina, od 2008. do 2017. Sa plavcima je osvojio Ligu šampiona (2012.), Ligu Evrope (2013.), tri titule prvaka Engleske i po jedan FA Kup, Liga kup i Komjuniti šild. Za Čelsi je nastupao na 377 utakmica u svim takmičenjima i postigao 35 pogodaka, od toga je 261 meč odigrao u Premijer ligi (22 gola).

U Zenit je Ivanović stigao 2017. godine i od tada je osvojio dve titule prvaka Rusije i Kup. Ove sezone je bio i kapiten ekipe, odigrao je 25 mečeva u prvenstvu i postigao četiri gola, što je najbolji dokaz da je i dalje u top formi iako ima 36 godina.

Očigledno je da se rekorder po broju mečeva u reprezentaciji Srbije (105) oseća odlično i da je spreman za nove velike izazove. Everton je juče završio sezonu na sredini tabele, Ančelotijeve ambicije su u narednoj mnogo veće, već je počeo da stvara novi tim i u njemu želi da ima Ivanovića, kao stuba odbrane.

U Zvezdi nisu u krili želju da bi voleli da imaju Baneta u timu, ali su uvek isticali da su šanse za to male. Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji je sa Ivanovićem je dugo sarađivao u OFK Beogradu i u reprezentaciji, nekoliko puta je demantovao priče o mogućem transferu. Sam Ivanović nije nikada otvoreno pričao o tome, jer dugo ne daje izjave i intervjue za srpske medije.

POLOMIO TROFEJ KUPA NA SLAVLjU

NA ceremoniji dodele Kupa Rusije, Banetu Ivanoviću se dogodio urnebesan peh. Kada je kao kapiten podigao kristalni trofej, ispao mu je iz ruke i polomio se. U ekipi su usledili smeh i šale, neki su Baneta uporedili sa Ramosom koji je u Realu imao sličan gaf, samo u autobusu. Saigrači su se srdačno oprostili od Ivanovića, a Jaroslav Rakicki je na instagramu napisao:

„Hvala Branislave za naš tandem! Uživao sam da igram sa tobom.“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)