HALILOVIĆ O "SLUČAJU MLADIĆ": Prete mi smrću, a moj otac je ranjen kao vojnik Armije BiH

V. BLAGOJEVIĆ

14. 07. 2020. u 19:50

BELMIN Halilović (23), fudbaler iz Sarajeva, 10. jula potpisao je ugovor sa FK Alfa iz Modriče, a raskid ugovora je dobio za četiri dana zbog šale sa, kako kaže, sada bivšim prijateljem.

ХАЛИЛОВИЋ О СЛУЧАЈУ МЛАДИЋ: Прете ми смрћу, а мој отац је рањен као војник Армије БиХ

Foto: V.Blagojević

Naime, on se fotografisao u dresu rukometne reprezentacije Srbije i iz štosa napisao ispod fotografije "Živi Ratko Mladić" sa tri smajlića.

- Našalio sam se sa bivšim prijateljem Srbinom, pravoslavcem, koji je meni poslao poruku kako će "opet uhvatiti Nasera Orića". Sve se to desilo 1. jula. Mislio sam da je to šala, kao i ranije hiljade takvih i sličnih između mene i mojih prijatelja. Imam prijatelje svih nacionalnosti i svi me znaju kao mladića koji voli šalu i zezanciju. Pa ja život shvatam kao zezanciju. Nisam mogao ni da slutim da će mi sve ovo život zagorčati - sa dozom tuge u glasu Belmin Halilović počinje priču za "Novosti".

Belim sa svih strana dobija poruke podrške, ali su mu mnogi pretili, čak smrću i njemu i negovoj porodici.

- Za samo jedan dan dobio sam 700 poruka. Prete mi smrću zbog šale, a moj otac je ranjen kao vojnik Armije BiH. Prete i mojoj porodici. Za njih se bojim. Što se mene tiče, ja se ne plašim, spreman sam da odgovaram za sve svoje postupke. To je moj život i ja njime raspolažem - kaže Belim.

OTKAZ ZBOG PRITISKA

IZ FK Alfa su istakli da im je žao što se sve ovo dešava jednom mladom čoveku, ali su morali da mu daju otkaz, jer su trpeli veliki pritisak iz fudbalskih krugova.

- Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari, i od svojih članova zahteva da se isključivo koncentrišu na sport i profesionalne obaveze koje fudbal nosi - stoji u saopštenju FK Alfa Modriča.

Fudbalom se Halilović bavi od malih nogu. Igrao je za splitski Hajduk, Olimpik (Sarajevo), Neretvu (Metković), Iskru (Bugojno) Travnik i Simbao (Maglaj).

- Došao sam u Modriču po preporuci moga saigrača i prijatelja Vlade Koprivice. U klubu sam odlično primljen i onda se pojavljuje ta fotografija. Posle toga, na klub je vršen pritisak i juče su mi dali otkaz. Trenutno sam u Modriči, ovde su ljudi dobri, sredina je sportska, stekao sam za nekoliko dana veliki broj prijatelja koji mi pružaju podršku. Klubu ništa ne zameram, šta više, zahvaljujem na podršci - kaže Halilović.

Belim Halilović još nije svestan šta ga je snašlo. Na granici je suza, mediji ga zovu, a on strpljivo pojašnjava nastalu situaciju.

Foto: V.Blagojević

 

- Od svega mi je najteže to što me je izdao drug, prijatelj, brat, sa kojim sam delio i dobro i zlo u ovom sportu. Koliko je samo puta bio kod mene kući, koliko put smo podelili ručak moje majke, a on me prodao na našu šalu, za male pare i uništio mi život. Strašno, idemo dalje, ja znam ko sam i šta sam. Imam ja još prijatelja i očekujem od njih da će mi pomoći da ovo prevazićem - kaže Halilović, koji je naglasio da je već dobio tri ponude klubova iz Republike Srpske.

SMESTILI MI MENADžERI

U OVOJ situaciji, kako kaže Belmin, najružnije su se poneli menadžari, koji su mu maksimalno zagorčali život.

- Jasmin Memišević, menadžer i bivši fudbaler, upozorio me je da moram da sarađujem sa Danijelom Pavlovićem Dancem ako želim da mi ne bude uništena karijera. Pavlović mi je poslao audio-poruku da će mi karijeru uništiti ukoliko mu ne dam određenu svotu novca. Razgovarao sam sa tim ljudima i imam snimljene razgvore i oni su mi smestili sve ove probleme - konstatuje Halilović.

Foto: V.Blagojević

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri