KLOP O POMILOVANJU SITIJA: Odluka nije dobra za fudbal, ali sam srećan što će Građani igrati Ligu šampiona

Beta

14. 07. 2020. u 15:29

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da odluka Suda za sportsku arbitražu (CAS) o ukidanju dvogodišnje suspenizuje Mančester sitija iz evropskih takmičenja nije dobra za fudbal.

КЛОП О ПОМИЛОВАЊУ СИТИЈА: Одлука није добра за фудбал, али сам срећан што ће Грађани играти Лигу шампиона

Jirgen Klop foto: EPA

- Srećan sam što Siti može da igra u Ligi šampiona, ali mislim da jučerašnji dan nije bio dobar dan za fudbal. Zato što mislim da je finansijski fer plej dobra ideja. To pravilo je tu da zaštiti klubove, da zaštiti takmičenje - rekao je Klop za „Skaj“.

- To je bila ideja od početka, da niko ne preteruje u trošenju novca i takve stvari. Klubovi moraju da osiguraju da novac koji žele da potroše, da je iz pravih izvora - dodao je trener šampiona Premijer lige.

CAS je u ponedeljak uvažio žalbu Mančester sitija na suspenziju od dve godine iz evropskih takmičenja. UEFA je u februaru je suspendovala Siti zbog ozbiljnog kršenja pravila finansijskog fer pleja između 2012. i 2016. godine. Siti se žalio, a CAS je usvojio žalbu navodeći da je odluka UEFA bila "neosnovana i zastarela".

Klop smatra da ta odluka može da bude korisna za njegovu ekipu sledeće sezone, pošto će se Siti takmičiti na četiri fronta, ali je rekao da bi presuda CAS mogla da ima negativan uticaj na fudbal u celini.

- Zaista se nadam da će pravilo o poštovanju finansijskog fer pleja opstati, pošto vam makar daje neku granicu koju ne možete da pređete, što je dobro za fudbal. Ako to počnete da radite tako da više nikoga nije briga, najbogatiji ljudi ili zemlje mogu da rade šta žele i to bi takmičenja učinilo težim - naveo je Klop.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024