LEGENDA ITALIJE ODUŠEVLJENA SRBINOM: Lazar Samardžić - zvezda je već među nama!

Tanjug

24. 04. 2024. u 06:30

NOVI trener fudbalera Udinezea Fabio Kanavaro rekao je ovog utorka na promociji da je Lazar Samardžić najbolji igrač kluba i dodao da je za njegovu ekipu do kraja Serije A svaki meč kao finale u borbi za opstanak.

ЛЕГЕНДА ИТАЛИЈЕ ОДУШЕВЉЕНА СРБИНОМ: Лазар Самарџић - звезда је већ међу нама!

FOTO: EPA

Ovaj 50-godišnji stručnjak je seo na klupu kluba iz Udina umesto Gabrijelea Ćiofija, u situaciji kad "zebre" imaju 28 bodova i nalaze se na 17. mestu. Tim očekuje grčevita borba za opstanak do kraja sezone.

- Kad vas određeni klubovi pozovu, teško je reći ne, istorija je veoma važna. Udineze ima istoriju ozbiljnog kluba u koji možete da dođete i radite, poziv je došao iznenada, ali bilo je ispravno prihvatiti ga, imam prave razloge za to - rekao je Kanavaro na konferenciji za medije na njegovoj promociji u klubu sa stadiona "Frijuli".

Svestan je svetski prvak sa Italijom iz 2006. godine da ga čeka težak posao.

- Trenutak je svakako komplikovan, četiri pobede u sezoni su malo, ekipa ima problema, ali ima kvaliteta, i tehničkih i ljudskih. Jasno je da je Lazar Samardžić najkvalitetniji igrač kog imamo. Ove godine mu je teže, ali to je normalno jer kad te upoznaju kako igraš, teže je na terenu.

Bivši selektor Kine je pre dolaska u Udineze vodio samo jedan klub u domovini - Benevento. On ističe da će njegova ekipa morati da ide na pobedu u svakom meču do kraja Serije A.

- Opstanak? Moraćemo sami da se trkamo. Ako smo konzervativni, rizikujemo da se "opečemo". Moramo da shvatimo da ima još mnogo bodova na raspolaganju i da svakom meču moramo da pristupimo kao da je finale, a finale se ne igra već dobija - zaključio je nekadašnji fudbaler Juventusa, Reala, Intera, Napolija, Parme i Šabab al Ahlija.

Kanavaro će na klupi Udinezea debitovati u nedelju od 16 časova kada klub gostuje odličnoj ekipi Bolonje.

BONUS VIDEO: I TO JE MOGUĆE: "Delije" i "grobari" se "ujedinili" posle 173. večitog derbija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)