DANI SREĆE I SEĆANJA: Nemci u euforiji posle plasmana Borusije Dortmund u polufinale Lige šampiona

N. I.

17. 04. 2024. u 13:47

BILI su grogirani u prvoj utakmici u Madridu, sudija je već brojao, pretio im je klasičan nikaut, ali su se pridigli, izvukli častan poraz u prvoj utakmici protiv Atletika i onda u revanšu u Dortmundu slavili sa 4:2. Ovo je, ukratko opisano, put koji su u 180 minuta prošli izabrani Edina Terzića kroz četvrtfinale Lige šampiona. Ukupnim rezultatom 5:4 eliminisali su ekipu Čola Simeonea i otišli u polufinale Lige šampiona.

ДАНИ СРЕЋЕ И СЕЋАЊА: Немци у еуфорији после пласмана Борусије Дортмунд у полуфинале Лиге шампиона

Foto: Profimedia

Revanš na "Vestfalenu" je bio festival fudbala. Pune tribine, šest golova, emocije koje su kuljale sa svakog kvadratnog cenimetra stadiona i na kraju saznanje da će u prvom meču polufinala na istom stadionu 30. aprila prvo da dočekaju Parti Sen Žermen, a sedam dana kasnije na "Parku prinčeva" da igraju revanš.

U noći kada su, kao pokošeni, pala dva španska kluba, bilo je jasno da će PSŽ i Borusija da se popnbu stepenik bliže Londonu i velikom finalu LŠ na "Vembliju". Nemački mediji, ogrezli u euforiji zbog Borusijinog uspeha, od juče vraćaju emocije i sećanja na 1997. godinzu kada e klub iz Dortmunda okitio, za sada, svojom prvom i jedinom titulom prvaka Evrope. Tada je u polufinalu, u dvomeču, pao Mančester junajted , a u velikom finalu u Minhenu i Juventus uz evrogol Larsa Rikena koji se i danas prepričava...

Javnost u Nemačkoj je ipak podeljena, jer Borusija je trenutno petoplasirani tim Bundes lige, a ispostavilo se da će ravnopravno da uđe u trku za najveći evropski uspeh.

- Ovo je Sparta - je samo jedan od naslova u nemačkoj štampi koja podseća da Atletiko nije smeo da se rezmeće slavodobitničkim izjavama prred revanš i otvoreno preti Borusiji.

Ispostavilo se da su Madriđani naišli na "žuti zid", rano gubili u revanšu 2:0, uspeli uz malo sreće da dođu do 2:2, ali su ih prepune tribine i skoro 80.000 navijača "samleli".

Marsel Sabicer je u 74. minutu zapečatio sudbinu Atletika. Na kraju je, oduševljen uspehom, samo izogovrio:

- Red je da sada ne stajemo do finala na "Vembliju". Ovih 80.000 navijača nas je poguralo ka velikom uspehu. Potpuno zasluženo idemo na novi dvomeč sa Pari Sen Žermenom.

Već bili rivali u grupi

SUDBINA je ponovo sastavila Borusiju Dortmund i Pari Sen Žermen, jer su ova dva kluba bili rivali i u ovogsezonskoj grupnoj fazi Lige šampiona. Parižani su slavili 2:1 kod kuće, dok je u Dortmundu bilo 1:1, a zanimljivo je da je Borusija kao prva u grupi završila tu fazu takmičenja. Nema dileme da nas i sada čekaju dva nova uzbudljiva meča.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)