PAO REKORD RAJKA MITIĆA! Crvena zvezda dočekala istorijski trenutak

Novosti online

07. 04. 2024. u 18:38

Rajko Mitić je, među brojnim legendama FK Crvena zvezda, bio toliko impresivan - da je baš po njemu nazvan najveći stadion u Srbiji. A sada je pao i jedan rekord Rajka Mitića.

ПАО РЕКОРД РАЈКА МИТИЋА! Црвена звезда дочекала историјски тренутак

FOTO: FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai je, naimem prestigao prvu Zvezdinu zvezdu - Rajka Mitića po efikasnosti u crveno-belom dresu. 

Kataijevo ime je već upisano zlatnim slovima u istoriju kluba iz Ljutice Bogdana, a meč protiv Radnika u Surdulici bio je prilika koju je "Magiko" iskoristio nadmaši prvog među jednakima.

Naime, prva Zvezdina zvezda i pokretač crveno-bele mašinerije, Rajko Mitić je više od deceniju bio neprikosnoven i predstavljao je simbol fudbalkog džentlmenstva. Postigao je "čika Rajko" 109 golova za voljeni klub, kome je posvetio život, te na taj način obeležio jednu eru.

 
Ipak, rekordi su tu da se obaraju, pa su tako godinama isti nadmašili Bora Kostić, Dragan Džajić, Dušan Savić, Zoran Filipović.. A od ove nedelje još jedno ime se nalazi ispred legendarnog asa, a to je aktuelni prvotimac i desetka kluba s Marakane, Aleksandar Katai.

Naime iskusni vezni fudbaler je računajući takmičarske mečeve na 221 utakmici postigao 110 pogodaka (ako se dodaju i prijateljski susreti, brojke izgledaju još ubedljivije: 254 megdana, 124 golova).

Sa dva gola u Surdulici, za teško izvojevanu pobedu Zvezde nad Radnikom, Katai je prestigao Rajka Mitića i sada je on osmi na "večnoj listi" najboljih strelaca Crvene zvezde.

 
Najbolji strelci u istoriji FK Crvena zvezda:

 

1. Bora Kostić - 230
2. Dragan Džajić - 155
3. Dušan Savić - 149
4. Zoran Filipović - 138
5. Kosta Tomašević - 137
6. Vojin Lazarević - 134
7. Darko Pančev - 116

8. Aleksandar Katai - 110

9. Rajko Mitić - 109

10. Mihajlo Pjanović - 92

Bonus video: Nesvakidašnja scena, "ujedinili" se "grobari" i "delije" posle derbija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave